Závěr jednorázového závodu Kuurne - Brusel - Kuurne byl stejný jako loni. Opět se do úniku vydal jezdec týmu Deceuninck - Quick-Step a udržel malý náskok až do cíle. V hlavním poli nebyla dostatečná síla, aby osamoceného bojovníka dojel. Druhý skončil Giacomo Nizzolo (NTT) a třetí Alexander Kristoff (UAE Emirates). 

Závod byl opět hodně těžký a pod kontrolou celku Deceuninck - Quick-Step. Prvním důležitým okamžikem závodu byl pád několika jezdců, po kterém rozčilený Gianni Moscon (Ineos) hodil kolo na Jense Debusschereho (BB Hotels - Vital Concept). Moscon byl ze závodu vyloučen.

Nejtěžší dlážděné úseky končily daleko před cílem, přesto se závodilo aktivně. Matteo Trentin (CCC) rozjel ostré tempo na slavném hellingu Oude Kwaremont. Ale nic z toho nebylo. Dramatičtější situace nastala o několik kilometrů později, kdy se peloton rozdělil na bočním větru. Ve skupině před pelotonem byl z týmu Deceuninck - Quick-Step pouze Zdeněk Štybar a belgický celek proto uprchlíky dojel. 

Nejlepší klasikáři útočili i nadále, nastupovali Greg Van Avermaet (CCC), Jasper Stuyven (Trek - Segafredo), Bob Jungels (Deceuninck - Quick-Step) a další, ale rozhodující byl až útok Kaspera Asgreena 30 kilometrů před cílem. Dán okamžitě dojel zbylé uprchlíky z celodenního úniku. Ale udrželi se ho jen dva jezdci, Boris Vallée (Bingoal - Wallonie Bruxelles) a Roy Jans (Alpecin - Fenix). 

Kasper Asgreen a Boris Vallée

Jans nestřídal, čímž hodně rozčiloval Asgreena, který se ho zbavil na terezínu 17 kilometrů před cílem. Vallée se udržel a stále s Asgreenem střídal, ačkoliv strávil celý závod v úniku. Vallée byl jednoznačným hrdinou dne. 

V hlavním poli pracoval především tým Sunweb, přidal se i belgický celek Lotto Soudal a také Ineos. Ale stahovat odstup se jim moc nedařilo. Asgreen byl silný a 10 kilometrů před cílem nastoupil Valléemu a pokračoval sám. 

Konec závodu si protrpěl. Pět kilometrů před cílem měl velkou krizi, jeho náskok klesl pod dvacet sekund a do popředí pelotonu se posunul tým Groupama - FDJ, který chtěl spurt pro Marca Sarreaua. Jenže jezdcům Sunwebu nijak nepomohl. Závodníci francouzského týmu pouze čekali a nechali všechnu práci na Tiesji Benootovi a Sørenu Kraghovi Andersenovi. 

Asgreen měl velké štěstí 3 kilometry před cílem. Na kruhovém objezdu první dva závodníci v hlavním poli jeli rovně, zatímco trasa závodu odbočila doleva. Tím získal pár vteřin a neorganizovanému pelotonu chyběla síla a rychlost. Asgreen si tak dojel pro své první klasikářské vítězství. 

V hlavním poli začal jako první spurtovat Alexander Kristoff, kterého dokázal předstihnout jen Giacomo Nizzolo. Fabio Jakobsen skončil čtvrtý a Jasper Stuyven pátý.