Astana nevyplatila mzdy závodníkům a ostatnímu personálu za leden a únor. Jezdci jsou ze situace nervózní a informace o chybějících penězích se dostaly do redakce španělských novin AS. A samotný tým situaci potvrzuje: „Je pravda, že jsme nemohli zaplatit všechny mzdy v roce 2020. Platby byly provedeny částečně. Protože jsme sponzorováni vládní organizací, při schvalování finančních prostředků někdy dochází ke zpoždění administrativního procesu. Minulý týden jsme dostali potvrzení, že problém bude vyřešen do konce tohoto týdne, a můžeme vyplatit mzdy v únoru a březnu.

Ke stabilitě týmu Astana ovšem taková zdržení a finanční problémy rozhodně nevedou. Situace se zatím zdá být mnohem klidnější, než před dvěma lety, kdy byl veřejně nespokojený i sám Alexander Vinokurov, ředitel týmu. Tehdy tým čerpal z úspor, ale ty rychle vyčerpal. Administrativní potíže se vyřešily v pravý čas a Astana pokračovala bez problémů dál.

Tým v současné době nezávodí, kvůli ochraně před koronavirem. Odstavení je plánováno až do 20. března. Podle Astany nemá současný závodní klid nic společného s finančními problémy. „Chceme také potvrdit, že naše závodní přestávka nemá nic společného s tímto finančním zpožděním.“  

Astana se připojila k několika týmům, které odmítly start na Paříž - Nice. Důvodem je koronavirus a obavy z možné karantény, která by důležité závodníky odstavila na několik týdnů a znemožnila jim dostatečně trénovat a závodit na jarních klasikách. 

„Rozhodli jsme se chránit zdraví našich jezdců a ostatního personálu a nechceme být zodpovědní za roznášení viru ve společnosti. Samozřejmě bychom raději závodili, ale bezpečnost má přednost. Máme před sebou ještě dlouhou sezónu s mnoha důležitými závody. Nebylo to snadné rozhodnutí, ale musíme chránit naši cyklistickou rodinu, stejně jako vlastní rodiny doma,“  vysvětlil Vinokurov své rozhodnutí.  

Jezdci Astany letos vyhráli už šest závodů, nejúspěšnější je zatím Jakob Fuglsang se třemi triumfy, jedno vítězství získali Alexander Vlasov, Luis Léon Sánchez a Miguel Angel López.