Romain Bardet patří k nejloajálnějším cyklistům současnosti, nikdy nejezdil za jiný tým, než za AG2R La Mondiale. V týmu Vincenta Lavenuho se vypracoval na lídra pro třítýdenní závody a dokázal skončit celkově třetí na Tour de France, vyhrát tři etapy a dres nejlepšího vrchaře. V posledních letech se však už nezlepšoval a odchod do jiného celku by mohl být řešením. 

„Přemýšlím o své budoucnosti, ano. Nic není vyloučeno, ani prodloužení smlouvy s mým současným týmem, ani odchod. Zvážím všechny možnosti a zohledním všechny detaily. V této fázi mé kariéry je legitimní o tom přemýšlet. Už jsem získal nějaké zkušenosti. A stále mám před sebou pěkné roky. Roky, ve kterých mohu optimálně využít svého potenciálu,“ říká Bardet v rozhovoru s Le Montagne.  

Velký zájem podle deníku De Telegraaf má Sunweb. Německý tým přišel před letošní sezónou o Toma Dumoulina nemá lídra na celkové pořadí. Spekulovalo se také o Trek - Segafredo a Mitchelton - Scott, ale přestup do těchto týmů se z různých důvodů zdá nepravděpodobný. Bývalý profesionální cyklista Joona Laukka, Bardetův agent, také připouští možnost odchodu z AG2R, ale nic zatím není hotové. „Nic zatím není domluveno. Se Sunwebem, ani s jinými týmy. Je docela snadné vybrat jména týmů, kam by mohl jít. Jsou to celky se silnou etikou."

„Nejprve se soustředím na tento rok," dodává Bardet. Jakmile sezóna skutečně začne, jednání obnovím. Zatím není nic uzavřeno. Vím, že toto období je obtížné pro všechny. Pro sponzory i pro týmy."

Bardetovi se všechny letošní plány rozplynuly. Chystal se na debut na Giro d´Italia, ale místo toho se vrátí na Tour de France. I když s trochu jinými ambicemi. Uvidíme, jak to půjde. V loňském roce jsem měl velká očekávání a byl jsem zklamaný. I když zisk puntíkatého dresu byl úspěch, neměl jsem z toho moc radost. Chci se vrátit na Tour jako vítěz a zvednout ruce nad hlavu. Budu více útočit. Nepojedu na celkové pořadí. Přijedu na start bez tlaku. Tour nebyla v mém původním programu. Nemám žádná velká očekávání."