Warren Barguil má před zahájením odložené sezóny velké plány. Čeká ho debut na Milán - Sanremo a Paříž - Roubaix a také bude jedním ze dvou lídrů týmu Arkéa - Samsic na Tour de France. Bude druhým v hierarchii francouzského celku za Nairem Quintanou. 

A kvůli Tour de France se vydává na vysokohorská soustředění. "Jedu do Alp s částí týmu a projedeme si 15., 16., 17. a 18. etapu Tour de France. Nemůžu se dočkat. A potom budu od 14. července do 28. července na dalším soustředění v Isola 2000, kde si můžu prohlédnout úvodní etapy Tour. Budu také doma spát v hypoxickém stanu," objasňuje své tréninkové plány pro deník Le Telegramme. 

Barguil si je vědom své pozice v týmu, je lídrem, ale až na druhé koleji. Větší naděje se v celkovém pořadí vkládají do Naira Quintany. "Na začátku sezóny byl Nairo nejlepším vrchařem na světě. Nikdo na něj neměl. Pokud dorazí na start Tour ve stejném stavu, bude normální pomáhat mu. Bez myšlenek na vlastní výsledek. Být spolujezdcem někoho, kdo má na stupně vítězů Tour de France, se nestává každý den. Nebudu brečet nad svým osudem. Nevadí mi pro někoho pracovat. Když poděkuje a laskavost později oplatí, není to nikdy problém."

"Nebudu se soustředit na celkové pořadí. Chci útočit. Osobně dávám přednost vítězství v etapě, než abych skončil na 5. místě v konečném pořadí. Pokud Nairo skončí na pódiu v Paříži a když v nějaké etapě zvednu ruce nad hlavu, bude moje Tour více než úspěšná."

Francouzský šampion favorizuje čtyři závodníky na vítězství v Tour de France, kromě Naira Quintany také Egana Bernala, Primože Rogliče a Chrise Frooma.  

Pro Barguila je Tour jasným vrcholem sezóny a cílem přípravy, ale vyzkouší i další závody, především jednorázové klasiky. "Chtěl jsem už nejakou dobu vyzkoušet Paříž - Roubaix. Na kostkách se cítím dobře a když je závod na konci roku, je to skvělá příležitost. Pojedu na Valonský šíp, Lutych - Bastogne - Lutych, Amstel Gold Race a o dva týdny později Paříž - Roubaix. Letos poznám dva monumenty. Roubaix a Milán - Sanremo. Na Sanremu budu pomáhat Nacerovi Bouhannimu."

Zájem má také o Mistrovství světa, které by mělo závodníkům jako je on velmi vyhovovat. Ve Švýcarsku na jezdce čeká vrchařská trať. Pokud se ve Švýcarsku závodit bude. Koronavirus stále může světový šmapionát ohrozit. "Na Mistrovství světa chci opravdu moc, doufám, že budu mít místo ve francouzském týmu. Ne každý rok je tak obtížná trasa."