"Pamatuji si, že jsem měl na zdi vylepené plakáty s Tomem Boonenem. Chtěl jsem být Tom Boonen," směje se nový sprinter nejúspěšnějšího týmu loňské sezóny. "Quick-Step byl mým vysněným týmem od mládí." 

Sam Bennett se o přestup do belgického celku snažil většinu loňského roku a nakonec se mu to podařilo. "Je tu skvělá atmosféra, všichni jsme si sedli a jsem nadšený, že tu můžu být. Máme silný tým a budu mít skvělou podporu, tak doufám, že se mi podaří práci kluků dotáhnout do konce."

Deceuninck - Quick-Step vyslal Sama Bennetta už na první podnik seriálu WorldTour, na australskou Tour Down Under. Zde si poprvé vyzkouší spolupráci s týmovými kolegy, ale ne všichni budou pro Bennetta noví, v Adelaide závodí také Shane Archbold, který přestoupil z BORA - hansgrohe společně s Bennettem: "Je to skvělý závodník, zvládne spoustu různé práce, je silný a taky zábavný, je s ním legrace a to je dobré pro morálku." 

Kromě Archbolda se bude moci spolehnout i na Michaela Morkova, který je považován za možná nejlepšího rozjížděče spurtů na světě. Morkov se také představí na Tour Down Under. "Je to velmi zkušený rozjížděč spurtů, hrozně silný a je neuvěřitelné, jakou rychlost dokáže udržet tak dlouhou dobu. Je to úžasné, opravdu to obdivuji. Rád se od něj něco naučím a myslím, že i spolupráce Michaela a Shanea bude fungovat."

"Mám před sebou nejlepší roky, ale jsem taky trochu nervózní, protože všem sprinterům se v Deceuninck - Quick-Step dařilo a nechci být prvním, komu se dařit nebude," směje se Bennett. Uklidnit by se mohl už na Tour Down Under, cílem je etapové vítězství, aspoň jedno, ale nebude to snadné proti Calebu Ewanovi a Eliu Vivianimu. 

"Máme silný tým a namotivovaného Sama Bennetta, který se pokusí získat první vítězství v dres Deceuninck - Quick-Step. Bude mít kolem sebe zkušené závodníky, takže věříme, že se mu to podaří. Myslíme i na dobré umístění v celkovém pořadí, ale uvidíme den po dni. Uvidíme, jak to půjde a jestli se naši závodníci dokážou vypořádat s vedrem," říká Rik Van Slycke, sportovní ředitel týmu. 

Tour Down Under je ale jen začátek, od Bennetta se očekávají výhry na mnohem větších závodech. Cílem je Tour de France, ale uspět by mohl i na jednorázových závodech. "Sam je v kopcích méně zranitelný, což je pro nás něco nového. Když byl Mark Cavendish ve formě, dokázal kopce vyjet slušně, ale Sam je na úplně jiné úrovni. Dokáže překonat těžká stoupání, když je to nutné a máme tak víc možností kontrolovat závod. Může vyhrát na rovině, ale i do menšího stoupání. Musíme ale taky zjistit, se kterými závodníky si nejlépe sedne," řekl v rozhovoru pro cyclingnews.com Tom Steels, sportovní ředitel Deceunincku a expert na hromadné dojezdy.