O situaci kolem týmu Bigla - Katusha jsme přinesli článek Tým Nikoly Noskové v ohrožení. Společnosti Bigla a Katusha oznámily, že si už nemohou dovolit sponzorovat švýcarský celek. Týmu tak hrozí velmi brzký zánik. Nyní se k věci vyjádřila generální ředitelka týmu Priska Doppmann Campana.

"Nejdříve musíme zajistit finance na mzdy pro personál a závodnice za duben. To znamená, že jsme požádali UCI o uvolnění bankovních garancí," prozradila Priska Doppmann Campana. Zároveň se do záchrany týmu mohou zapojit i fanoušci a veřejnost. Zatím to jde prostřednictvím nákupu týmového oblečení značky Katusha. Výtěžek z prodeje dresů Bigla - Katusha půjde přímo týmu. Také při použití kódu B4TBK při nákupu ostatního zboží půjde část zisku na podporu týmu. 

"Zároveň, inspirováni velkou podporou světové cyklistické komunity, jsme se rozhodli pro crowdfundingovou kampaň, abychom zajistili finance v nejbližším časovém horizontu," dodává Priska Doppmann Campana. "Chceme v letošním roce fungovat naplno, abychom zajistili našim závodnicím podmínky pro přípravu na Mistrovství světa a Olympijské hry. Také se chceme stát týmem WorldTour, už v příštím roce. Hledáme nové sponzory a věříme, že se současnými a novými partnery dosáhneme těchto cílů." 

Také samotné cyklistky Bigla - Katusha vydaly otevřený dopis, ve kterém žádají o podporu. "Naše sestava je silnou skupinou žen, fyzicky i charakterně. Jsme oddány jedna druhé, jsme spojeny vášní pro sport a touhou stát se jedním z nejlepších týmů v pelotonu. Jsme plně zavázány našemu týmu, partnerům a sobě navzájem. Doufáme, že naši partneři se budou moci ohlédnout po skončení pandemie s hrdostí a budou moci říct, že udělali vše pro to, aby naplnili své závazky."