Italský sprinter Niccolo Bonifazio (Total Direct Energie) vyhrál 5. etapu Paříž - Nice, když jen těsně před cílovou páskou dokázal dojet a předjet posledního uprchlíka Jana Tratnika (Bahrain McLaren) a dojel si pro největší vítězství kariéry. Druhý skončil Iván García Cortina (Bahrain McLaren) a třetí Peter Sagan (BORA - hansgrohe). 

Nešťastný Tratnik, kterému do cíle chybělo už jen pár desítek metrů, než byl dostižen finišujícím pelotonem, byl členem původního úniku čtyř cyklistů. Kromě něj ujeli Anthony Turgis (Total Direct Energie), Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale) a Ryan Mullen (Trek - Segafredo). Nejdříve (19 kilometrů před cílem) z úniku odpadli Turgis a Mullen a posléze (7,5 kilometru před cílem) nechal Tratnik za sebou i Gougearda. 

Peloton měl hodně práce s dojížděním slovinského tempaře. 2 kilometry před cílem měl Caleb Ewan (Lotto Soudal) problém s řazením a vypadl z boje o vítězství. Tratnikovi viditelně docházely síly, ale peloton nebyl ani cílové rovince zrovna blízko. Bonifazio předvedl v posledních metrech úžasný výkon, získal ohromnou rychlost a suverénně zvítězil. 

"Pro náš tým to byl důležitý den. Paříž - Nice je velkým cílem sezóny a v zimě jsem kvůli tomu tvrdě pracoval. Zatím jsem jel pouze osm závodů a v úvodních etapách mi trochu chybělo závodní tempo, ale ndes jsem se cítil velmi dobře a našel jsem si správnou pozici. Začal jsem spurtovat 100 metrů před cílem a vyhrál jsem. Děkuji týmu. Je to malý dar pro mou rodinu a pro všechny Italy, kteří jsou uvěznění doma," řekl Bonifazio po svém největší životním vítězství.   

Před Tratnika se v cíli přehnalo 12 závodníků, hned za ním, na 14. příčce, dojel Zdeněk Štybar (Deceuninck - Quick-Step). Roman Kreuziger (NTT) dokončil na 68. místě, jako poslední v čase vítěze. "Tahali jsme, protože jsme mysleli, že pojedeme na Giacoma Nizzola ve sprintu. Ale nechal se trochu zavřít. Doufal, že se vyveze za Morkovem, který je chytrý závodník, ale bohužel se nechal zavřít a nedopadlo to podle očekávání. Byl to hodně intenzivní den a kvalitní závodění. Závody v Belgii a ve Španělsku jsou do konce března zrušené, takže Katalánsko nepojedu a budeme dál čekat na vývoj," říká k etapě Roman Kreuziger. 

V celkovém pořadí se nic důležitého nezměnilo. Stále vede Maximilian Schachmann (BORA - hansgrohe).