Závěrečná etapa Boucles de la Mayenne (2.Pro) dávala tušit hromadný závěr.

Na úvod si na první vrchařské prémii pojistil vítězství ve vrchařské soutěži Jacob Hindsgaul z Uno-X. Pak ujela pětice, která získávala body z dalších rychlostních i vrchařských prémií, přičemž k nejaktivnějším patřil v tomto ohledu Jon Barrentexea z Caja Rural.

30 km před cílem musel lídr závodu Oier Lazkano (Movistar) reagovat na Ewena Costiou (Arkéa) a oba si dojeli do čelní skupiny. Ta však byla o 7 km dále pohlcena pelotonem. Následovala ještě řada pokusů jedinců či malých skupinek osamostatnit se na čele, ale nikdo už úspěšný nebyl a došlo na předpokládaný závěr.

Tentokrát se musel Arnaud Démare (FDJ) sklonit před sprinterem Tudoru Arvidem De Kleijnem. Na celkovém prvenství Lazkana, který tak vyhrál i kategorii do 23 let, se už nic nezměnilo. I Démare zůstal druhý a navíc ovládl bodovací soutěž. Na třetím stupínku konečného pódia stanul Axel Zingle z Cofidisu.

V týmové soutěži byl nejlepší Movistar.

Na startu byli i tři Češi, všichni z Caja Rural. Výsledkově se neprosadili, nejlepšího výsledku dosáhl Tomáš Bárta v předposlední etapě, v níž dojel na 11. místě.