Sam Bennett (Deceuninck - Quick-Step) měl zase vynikající týmovou podporu a ideální pozici do spurtu díky Michaelu Morkovovi (Deceuninck - Quick-Step) a začal spurtovat za poslední pravotočivou zatáčkou jako první, ale s rychlostí Caleba Ewana (Lotto Soudal) soupeřit nedokázal a prohrál. Ewan si připsal deváté etapové vítězství na Tour Down Under v kariéře. 

V celkovém pořadí se udály malé změny. Richie Porte (Trek - Segafredo) měl v rovinaté, ale větrné etapě problémy s bočním větrem a terezíny, ale dokázal dojet v bezpečí hlavního pole. Daryl Impey (Mitchelton - Scott) přesto stáhnul polovinu odstupu. Využil své rychlosti a podpory týmu a ana dvou prémiích získal 3 sekundy bonifikace a pouze 3 vteřiny ho dělí od vedoucího závodníka. 

O větru a terezínech mluvil i Caleb Ewan: "Věděli jsme, že může foukat. Tým mě držel na dobré pozici, neměl jsem žádný problém, odvedli skvělou práci a měl jsem síly na dojezd. Na konci byla těžká zatáčka, ale upřímně, já to mám rád, když je v dojezdu zatáčce, když je to trochi technické. Řekl jsem Rogeru Klugemu, ať mě dostane na zadní kolo Sam Bennetta, což udělal a byl jsem v poslední zatáčce přesně tam, kde jsem být měl."   

"Dojezd byl jiný, než co bylo v roadbooku a bohužel mi došly síly," řekl zklamaný Sam Bennett. "Ale musíme se dívat na světlou stránku věci, opět jsme byli vpředu, když na tom záleželo a náš vlak fungoval ještě lépe než první den. Dodává nám to hodně sebevědomí."

Jasper Philipsen (UAE Emirates) skončil třetí v etapě a převzal dres lídra bodovací soutěže: "Věděli jsme, že v poslední zatáčce to bude náročné a byl jsem na posledních metrech moc vzadu. Je z toho další pódium, ale zatím je hodně těžké získat vítězství. Tým pracoval dobře a zítra máme další příležitost." 

  

Průběh etapy

Na začátku 153 kilometry dlouhé etapy byly dvě rychlostní prémie, které lákaly závodníky na celkové pořadí usilující o bonifikační vteřiny. Už na první prémii na 18. kilometru spurtoval Daryl Impey, ale porazil ho Jasper Philipsen a také mistr světa Mads Pedersen (Trek - Segafredo) hájící zájmy Richieho Porta. Na Jihoafričana tak zbyla jediná vteřina. Na druhé prémii po 40 kilometrech byl opět nejrychlejší Philipsen, ale Impey projel druhý a stáhnul další dvě sekundy. Robert Power (Sunweb) byl třetí a stáhnul jednu sekundu z devíti na lídra závodu. 

Poté se vytvořila skupina uprchlíků a opět v ní nechyběl Joey Rosskopf (CCC). Nejlepšímu vrchaři závodu šlo samozřejmě o jedinou prémii, kterou také vyhrál. Společně s ním se do úniku dostali Laurens De Vreese (Astana), James Piccoli (Israel Start-Up Nation), Jorge Arcas (Movistar) a Sergio Samitier (Movistar). 

Skupina byla dostižena 25 kilometrů před cílem a už 5 kilometrů před technickým dojezdem přebral vedení tým Deceuninck - Quick-Step. Belgický celek dovezl Sama Bennetta na ideální pozici do spurtu, ale Caleb Ewan byl rychlejší. 

Josef Černý (CCC) dokončil na 57. místě v čase vítěze. 

Podívejte se na sestřih 4. etapy: