Jeho první etapa zavedla peloton i do úvodních úseků závodu Paris - Roubaix, který všem ukázal náročnost tohoto monumentu. Díky velké práci celého týmu Elkov - Author mohl Alois Kaňkovský opět bojovat o pódium, které však zabrzdil v úplném závěru pád před ním a bylo z toho nakonec i tak velmi dobré 5. místo.

Závod pokračoval druhou etapou mezi městy Lens a Leivin a první z dvou rozhodujících momentů přišel na první vrchařské prémii, která byla už čtyři kilometry po startu. V tu chvíli odjela poměrně silná skupina včetně Josefa Černého a začala si budovat náskok. Ten několikrát vzrostl až na čtyři minuty a v pelotonu se vždy některý z týmů snažil ho zlikvidovat, ale vždy se dostal jen na rozdíl dvou minut. 

Druhou určující chvílí pro sobotní etapu pak byla naopak poslední vrchařská prémie, kde se do úniku pustil Rakušan Rabitsch z Felbermayr Simplon Wels. "Ve chvíli, kdy po Rabitschovi nastoupili všichni ostatní z naší skupiny, jsem si stále držel své tempo a narozdíl od ostatních jsem si ho pohodlně na vrcholu doskočil." Následně tato dvojice spolupracovala a pokračovala až do cílového stoupání. "V cílovém stoupání jel Rabitsch hned od spodu a já se mu držel v háku. Bohužel Rabitsch má v letošním roce výbornou formu a já už neměl v závěru síly na to ho předjet. Před zítřkem však máme sloušný náskok a doufám, že ještě zkusíme zabojovat o vítězství," popsal závěr dnešního dne dnes druhý v etapě i průběžně Josef Černý.