Poslední etapa závodu Paříž - Arras měřila 192 km a jela se na trati z města Hermies do cílového Arrasu. Josef Černý držel průběžné druhém místo se ztrátou šesti vteřin na vedoucího Rabsiche a vše se zdálo rozhodnuté. Na čele etapy se však objevila velmi aktivní trojice v úniku, která si postupně budovala náskok, který dosáhl na více než čtyři minuty a začal ohrožovat vedoucí jezdce. V tu chvíli musely začít pracovat týmy vedoucích jezdců, které poskládaly své závodníky na čelo a pracovaly na likvidaci úniku. 

Únik se podařilo eliminovat a přišla šance pro Aloise Kaňkovského na závěrečný spurt. Závěr závodu však provázelo poměrně velké množství pádů a tak Elkov Author vsadil raději na jistotu a hlídal pozici Josefa Černého. I tak však Alois Kaňkovský v poslední etapě obsadil 10. místo 

"Škoda, že se nepovedlo závod vyhrát, ale vítězný Rabitsch má opravdu skvělou formu a i druhé místo ve Francii má velkou váhu. Francouzské závody jsou náročné pojetím závodění i kvalitou startujících týmů, takže mám opravdu z druhého místa radost," popsal své pocit Josef Černý druhý v závodě Paříž - Arras se ziskem 33 UCI bodů.