Ale na jedno jméno jsme zapomněli a protože bylo v databázi lehce zkomolené, tak se nedostalo do prvního dílu.

V roce 1987 jel Tour de France i Květoslav Palov a dvě fotografie má i u Sirottiho. Tato zveřejněná je z 19. etapy ve stoupání na Galibier. Celkově skončil Palov na 103. místě celkové klasifikace Tour de France 1987.

Luboš Lom 1992 - 1995

Dalším z českých cyklistů v profesionálních službách se stal Luboš Lom, který získal v roce 1992 angažmá v týmu Italbonifica a vydžel u profesionálů čtyři sezóny.

První z fotografií je ze startu čtvrté etapy závodu Giro di Puglia a Luboš si zřejmě vysloužil odměnu za aktivitu v předešlé etapě. Lom byl specialistou na úniky.

Druhá z fotografií jej zachycuje v dobré pohodě s týmovými kolegy při 11. etapě Gira 1994. Zleva Michele Coppolillo, Massimo Podenzana a Luboš Lom.

Luboš Lom má v Sirottiho archivu 38 fotografií

Roman Kreuziger st. - 1992

Starší Roman ještě nenaučil Sirottiho správně psát své jméno, to jej přinutil až Roman mladší a tak máme fotografie Kreuzigera staršího v archivu pod jmény Krenziiger (2), Kreziiger (1) a Kreziinger (1).

Roman přišel do týmu Italbonifica spolu s Lubošem Lomem, ale vydržel u profesionálů jen jeden rok, potom ho zlákaly podnikatelské příležitosti v postrevolučním Československu a s cyklistikou skončil.

Horní fotografie je ze startu druhé etapy Giro di Puglia 1992 a spodní z GP Industria e Artigianato - Larciano 1992.

Ještě o rok dříve, než Lom s Kreuzigerem, získal profesionální angažmá Ján Svorada, ale toho považujeme za mladší generaci a tak jeho vizitku připravujeme do dalšího dílu.

Sirotti

Zleva Emanuele Sirotti a Stefano Sirotti, otec zakladatel agentury, která se věnuje cyklistice a syn pokračovatel tradice.

Další fotografie si můžete prohlížet i nakupovat na stránkách www.sirotti.it