Úplně první představila svůj trénink v pondělí dvojnásobná mistryně ČR v cross country Karla Štěpánová. V pětiminutovém videu popisuje, jak probíhá její den, když nemůže opustit dům.

Video je ke zhlédnutí na facebook.com/reprezentaceMTB/

Předloha od reprezentantů by měla být výzvou a inspirací pro širokou veřejnost, aby se společně s nimi zapojila do tréninku v dnešní nelehké době.

Tréninkovou dávku si samozřejmě každý musí upravit podle svého věku, možností a aktuální kondice. Podstatné ale je, abychom se hýbali a aby ta sportovní aktivita byla pravidelná, ideálně každodenní,“ vysvětluje trenér reprezentačního týmu horských kol, Viktor Zapletal. 

Videa bude během aktuálního týdne natáčet kompletní „A“ tým reprezentace horských kol. Na řadu už přišla Jana Czeczinkarová a v následujících dnech se o svůj tréninkový plán podělí i olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý.

Podle cyklistického svazu je cílem projektu nejen přiblížit lidem běžný trénink vrcholových sportovců, ale především motivovat širokou veřejnost k pravidelné sportovní aktivitě bez ohledu na podmínky.

Prezident Českého svazu cyklistiky Petr Marek také prozradil, že bikery celý projekt pouze začíná a časem se dostane i na jezdce z ostatních disciplín včetně silničářů.  

Svůj tréninkový týden bude mít olympijské BMX, dráhová cyklistika, cyklokros a silničáři. Veřejnost tak bude moci nahlédnout do tréninku světových cyklistických osobností kterými jsou například Jarmila Machačová, Tomáš Bábek, Pavel Kelemen, Zdeněk Štybar nebo Roman Kreuziger. Všechna tréninková videa budou postupně zveřejněna na webu a sociálních sítích Českého svazu cyklistiky a jednotlivých disciplín,“ doplňuje Marek.