Nejlepší jezdec na celkové pořadí posledních deseti let si zvolil místo a čas svého návratu do sedla závodního kola. Pojede UAE Tour, třetí podnik série WorldTour. Závod konaný ve Spojených arabských emirátech začíná 23. února a má sedm etap. 

Pro Chrise Frooma je to velký posun ve snaze vrátit se k závodům a vyhrát popáté Tour de France. Doposud se soustředil na léčbu, pomalý návrat k tréninku a plánování přípravy směřující k Tour de France. Nyní už je připraven trénovat s cílem být schopný objet náročný etapák. 

Froome se 12. června 2019 vážně zranil při rozjíždění se před časovkou na etapovém závodě Critérium du Dauphiné. Čtyřiatřicetiletý britský cyklista musel vynechat zbytek loňské sezóny a na kolo se vrátil až v zimě. První oficiální soustředění s týmem Ineos absolvoval až v lednu. Ale vše se vyvíjí pozitivním směrem. 

Jsem nadšený, že se k závodění vrátím na UAE Tour. Mám za sebou dobrý tréninkový blok na Gran Canarii a těším se, až udělám další krok směrem k mému zotavení a návratu do plné síly,“  řekl Froome po oznámení o startu na UAE Tour. 

Je jasné, že jiný cíl než Tour de France v letošním roce nemá. Páté vítězství na Tour je jeho jedinou opravdovou motivací. „Vím, že dalších pár měsíců bude těžkých. Čeká mě spousta práce, ale mám úžasnou podporu a můžu se soustředit jen na kolo a snad se vrátím do nejlepší formy.“

Je to jedna z nejtěžších zkoušek mé kariéry. Je to náročné psychicky, začít trénovat na tak nízké úrovni, ale každý týden vidím pokrok a to je pro mě opravdu velmi pozitivní. Být schopný objíždět stejné tréninky jako ostatní, je skvělé. 

Jediným cílem je Tour de France. Do startu se musím každý den zlepšovat, každé soustředění, každý závod bude směřovat k červenci. Šance získat pátý žlutý dres je pro mě opravdu důležitá. Je to velká motivace. Nemám žádnou záruku, že budu zpět , ale udělám pro to všechno. 

Tým Ineos se nemůže spolehnout jen na svého nejúspěšnějšího cyklistu, Tour de France je příliš důležitým závodem, aby britský celek vedl jen Chris Froome. Proto na Grand Boucle vezme také loňského vítěze Egana Bernala, předloňského vítěze Gerainta Thomase a vítěze loňského Gira, Richarda Carapaze.