Cyklistika a… poker?

Mnoho lidí o Poker Runu v Česku asi ještě neslyšelo, z názvu však lze vydedukovat, že se bude jednat o pohyb ve spojení s pokerem. Jak ale mohou jít tyto dvě věci dohromady? Celkem snadno, přičemž ve světě se tyto události využívají i pro fundraising na různé charity.

Než se však pustíme do vysvětlování podrobností ohledně Poker Runu, je třeba si říci, že jde o časově a organizačně náročnější způsob, jak poker hrát. Ne, každý na něj tudíž má čas, díky čemuž od nultých let nadále roste popularita online hraní, které nabízí spousta společností. Pokud tedy člověk nemá čas nebo náladu spojovat jízdu na kole s pokerem, ale stejně si chce zahrát, na internetu je k nalezení hned několik možností, jak se zapojit. V takovém případě doporučujeme si osvěžit paměť nebo se rovnou naučit pokerové hodnoty, respektive jejich pořadí, aby byl člověk adekvátně připraven.

Mít alespoň základní ponětí o pokeru je doporučování také účastníkům Poker Runu. A co to tedy je?

Výlet s pěti až sedmi stanovišti

Ač jsme již zmínili, že Poker Runy se využívají pro propagaci charit, uspořádat si ho může každý, koho nápad zaujme. Jedná se závod, kdy se sejde několik desítek a klidně i stovek lidí, kteří s sebou mají nějaký dopravní prostředek. Právě kolo je v poslední době nejpopulárnější, nicméně časté je i využití motorek, přičemž Poker Runy se pořádají také v sedlech koní, na skateboardu nebo třeba na kajaku.

Závod má předem naplánovaných několik kontrolních bodů, a to podle toho, jaká varianta pokeru se hraje. Takže stanovišť je pět nebo sedm. Všichni účastníci mají za úkol objet stanoviště a na každém z nich si z balíčku vytáhnout jednu kartu. Terén zpravidla nebývá příliš náročný, neboť cílem je se především bavit. Na terénních kolech už však může o výzvu, navíc se klidně může závodit i na čas. Hlavním cílem je ale zakončit závod s co nejlepší pokerovou kombinací v ruce.

poker.jpg

O zábavě a o štěstí

Zde však přichází jisté úskalí, které možná pokerové experti nebudou schopní překousnout – jelikož si každý vybírá kartu nahodile, člověk s nejvyšší pokerovou kombinací nemusí projevit žádný um. Jde jen o štěstí, o zábavu s dalšími lidmi, o cyklistiku s dobrou náladou a o propojení pokeru s jiným sportem, což považujeme za nesmírně zajímavý nápad. Pokud tedy člověk má chuť něco takového zorganizovat, stačí se inspirovat tímto článkem, případně si v angličtině vyhledat podrobnější návod. V podstatě ale stačí to, co jsme zde vypsali, neboť princip je jednoduchý.

Některé skupiny pořádají Poker Runy každý víkend. Z toho se dá vyvodit, že se jedná o opravdu chytlavou zábavu, v níž vůbec nemusí jít o rychlost. Stačí, aby skupinka nadšenců absolvovala společně předem danou trasu, během jízdy se družila a ve hře může být i nějaká odměna pro vítěze. Tady mohou pomoci třeba tipy na dárky pro cyklisty, kdoví.