Cofidis ještě oficiálně nepředstavil tým pro příští rok. Prezentace proběhne až 10. ledna v Lille. Ale závodníci se už potkali na prvním soustředění ve španělském Calpe, kde také proběhlo rozdělení závodů na startu sezóny.

Cofidis zahájí příští sezónu už 20. ledna na Tropical Amissa Bongo v Gabonu. Závod je populární především mezi francouzskými celky a za Cofidis pojedou Natnael Berhane, Eddy Finé, V. Lafay, E. Morin, Pierre-Luc Périchon a Atillio Viviani. Lídrem bude eritrejský šampion Natnael Berhane, který zde vyhrál už v roce 2014: "Jsem šťastný, že se vracím, uděláme vše, co bude možné, abychom uspěli v barvách týmu Cofidis," říká sám Berhane.

Sezóna WorldTour ale začne hned o den později, 21. ledna na Tour Down Under v Austrálii. Na prvním významném etapové závodě roku bude lídrem Elia Viviani, největší posila týmu. "Vím, jak je důležité začít sezónu dobře. Na soustředění jsme hodně odpracovali a budu mít k sobě Fabia Sabatiniho a Simone Consonniho, kteří budou velmi cenní," říká Viviani, který letos na Tour Down Under vyhrál jednu etapu. Startuje také Australan Nathan Haas, ale i on se bude soustředit na pomoc Eliu Vivianimu: "Uděláme maximum, abychom pomohli Eliovi, aby byl co nejkonkurenceschopnější."

Kromě Vivianiho a Haase startují také Fabio Sabatini, Simone Consonni, Kenneth Vanbilsen, Mathias Le Turnier a Marco Mathis. 

Třetí část týmu se přesune až do Argentiny, kde 26. ledna začíná Vuelta San Juan. Lídry budou dva Francouzi, Guillaume Martin a Christophe Laporte. Sprinter Laporte se pokusí uspět v hromadných dojezdech, ale neklade na sebe velký tlak: "Bude několik hromadných spurtů a konkurence je silná, ale pokusíme se o dobrá umístění." 

Pro Martina je to debut v Cofidisu a v týmu WorldTour. "Objevím spoustu nového, nový tým, novou zemi a nový závod. Pro klasikáře a vrchaře jsou v závodě příležitosti a uděláme vše pro to, abychom zahájili sezónu nejlepším možným způsobem."