"Mathieu van der Poel je jako Lionel Messi. Nemusíte fandit Barceloně, ale když máte příležitost podívat se na zápas, podívate se, abyste viděli hrát Messiho. U Van der Poela je to podobné. Když přijede na menší závod, všichni se chtěj přijít podívat kvůli němu," říká sedminásobný vítěz třítýdenních etapových závodů v rozhovoru s nizozemským webem o silniční cyklistice. 

"Musíme si užívat toho, jakým způsobem a na jakých závodech Van der Poel vítězí," odmítá Contador přímo odpovědět na otázku, zda Nizozemec může v budoucn vyhrát třeba i Tour de France. "Někdy zbytečně blázníme z Tour. I jiní závodníci dělají úžasné věci, například Peter Sagan. Peter vytrhne ve spurtu nohu z pedálu, vrátí ji zpět a stejně vyhraje. Van der Poel umí útočit a najíždět vteřiny na ostatní sprintery, kdo dojede za ním na druhém místě, cítí se jako vítěz, protože to bylo zrovna za ním."

A co si myslí o Remcu Evenepoelovi? "Je supertřída. Může vyhrát velkou Tour. Byl jsem s ním v kontaktu na konci rok 2018 a říkal mi nějaká svá čísla z testů před Mistrovstvím světa juniorů a může jet o vítězství na Grand Tour. Je silný v klasikách, ale taky má velký potenciál na třítýdenní závody. Samozřejmě terpve musíme zjistit, jestli dokáže regenerovat z etapy na etapu a jestli udrží formu tři týdny. Ale má dost wattů na kilogram váhy, aby mohl vyhrávat Grand Tours."

Sám Remco Evenepoel označuje Alberta Contadora za svůj vzor a rád by následoval jeho úspěchy a vyhrál všechny tři Grand Tours. Podle Contadora má zatím největší šanci uspět na Giru a Vueltě, protože tým Deceuninck - Quick-Step není dost silný pro třítýdenní závody a na Tour je silný tým potřeba víc, než kdekoliv jinde. 

"Remco má mysl vítěze. Kde je vůle, je i cesta a jsem přesvědčený, že Remco sní o vítězství na Tour a může to dokázat," dodává.