V tabulce jsou kategorie, tak jak byly v programu MS. Řádky znázorňují počet startujících a jména našich reprezentantů jsou zařazena na pozici kterou dosáhli.

Juniorky

V juniorkách startovalo 46 dívek, naše nejlepší reprezentantka Aneta Novotná skončila přesně uprostřed. Další dvě v druhé polovině startovního pole.


Muži U23

53 startujících, nejlepší z našich byl Josef Jelínek na 29. místě, tedy i u nejlepšího z našich to bylo podprůměrné. U ostatních hodně podprůměrné.


Ženy

Jen 34 ženy stály na startu elitní kategorie, výrazně nadprůměrného umístění dosáhla Kateřina Nash na 11. místě. Další dvě reprezentantky dojely v horší polovině startovního pole.


Junioři

Nejpočetnější kategorie letošního šampionátu, na startu stálo 66 účastníků. První dva naši, Jan Zatloukal a Matěj Stránský, byli silně nadprůměrní. Matyas Kopecký lehce nadprůměrný, zbytek byl podprůměrný.


Ženy U23

Nejméně početná kategorie s třiceti účastnicemi, Tereza Švihálková dokončila v druhé polovině.


Muži

Na startu bylo 39 cyklokrosařů, naši nedokončili.


Text komentáře je psán z pohledu průměrnosti.

Suma sumárum: skončili jsme bez medailového umístění, bez Top 10, ve druhé desítce byli tři reprezentanti. Ve třetí desítce 6 reprezentantů, ve čtvrté 4, v páté také 4. Těžko si vzpomenout na horší šampionát v disciplíně, ve které jsme pravidelně sbírali medaile.