Rohan Dennis má za sebou velmi komplikovaný rok ve službách týmu Bahrain Merida, ale v novém angažmá, pod zkušeným vedením manažera Davida Brailsforda, sportovního ředitele Nicolase Portala a trenéra Tima Kerrisona, by se měl vrátit do nejlepší formy. 

Dennis se v Ineosu zaměří na to, co umí nejlépe, což jsou časovky. V Bahrainu a dříve v BMC si pohrával s myšlenkou zkusit také celkové pořadí Grand Tours, ale nikdy opravdu neuspěl. Na posledním Kolem Švýcarska zaujal vyrovnaným soubojem s Eganem Bernalem a konečným druhým místem, ale devítidenní Švýcarsko není třítýdenní etapák. Časovky a krátké etapové závody zatím budou Dennisovi stačit. 

A první příležitost bude mít na Tour Down Under. Dennis už začal závodit, ale letošní rok nezačal o nic líp, než rok loňský. Opět na domácím šampionátu v časovce prohrál s Lukem Durbridgem. Letos ztratil 18 sekund a prokázal, že sice není ve špatné formě, ale na lednové závody nijak neladí a čekají ho mnohem důležitější akce. Také Tour Down Under je především přípravným závodem na důležitější závody. 

Podobně jako Rohan Dennis, i celý Ineos by se chtěl letos o něco zlepšit. Forma celé sestavy byla v roce 2019 o něco horší, než   několika předchozích letech. Vítězství a druhé místo na Tour de France zakrylo fakt, že kromě Egana Bernala se ostatním lídrům nedařilo. Bez úspěchu skončila jarní klasikářská sezóna i Giro d'Italia. Ineos ale posílil a cílem je získat více vítězství, i těch menších. Ačkoliv Tour zůstává hlavním cílem. 

Dennis bude v Austrálii největší hvězdou i lídrem Ineosu, ale výborných závodníků přijede víc. Záložními lídry budou Pavel Sivakov a Dylan van Baarle. Na hromadné dojezdy se soustředí Chris Lawless. Tým doplní Luke Rowe, Owain Doull a Ian Stannard. 

"Bereme sedm silných závodníků. Rohan už závod vyhrál a ví, co to obnáší. Bude naším lídrem," říká Brett Lancaster, sportovní ředitel týmu, zodpovědný za úvodní podnik série WorldTour. 

"Ale máme vynikající pojistky v Pavlovi Sivakovovi a Dylanu van Baarlem. Oba trénují v Austrálii už od Nového roku a jsou v dobré formě. Máme s čím hrát a v etapě do Paracombe, třetí den závodu, ukážeme co v nás je. Také máme Chrise na sprinterské etapy a podle všeho je v dobré kondici," dodal.

Tour Down Under začíná 21. ledna. Rozhodující budou etapy do Sterlingu, Paracombe a Old Willunga Hill.