Další potíže a změny plánu oznámil na Instagramu: Bohužel jsem minulý týden musel vzdát Valencii. Měl jsem ve čtvrtek odletět na vysokohorské soustředění, ale musíme to odložit, dokud se zase nebudu cítit 100%. Změníne také závodní program, vynechám Tirreno a Sanremo, abych měl čas vrátit se do plné síly. Je to škoda, protože jsem se cítil skvěle a nemůžu se dočkat startu sezóny. Škoda, že budu muset čekat ještě déle. Abych ocitoval slavného filozofa RUN DMC: ‚It´s like that, and that´s the way it is.

Pro Dumoulina je to další velký zásah do plánů, ale zatím nemusí nijak panikařit. Vrcholem sezóny je až Tour de France. Do té doby týmu Jumbo - Visma na jiných závodech moc nezáleží, ačkoliv Dumoulin by rád uspěl i na dalších akcích. Zejména příprava na klasiky se nevyvíjí vůbec dobře. I ty jsou pro něj důležité, ale ne jako Tour. Klasiky mají své místo v mém srdci. Zejména Amstel Gold Race, samozřejmě. Těším se na ně. A pojedu s myšlenkami na vítězství," tvrdil před startem sezóny. 

Jenže aby byl schopen závodit s nejlepšími na jednorázovkách, musí být pořádně rozzávoděný“. Pokud nenastoupí na start Tirreno - Adriatico a Milán - Sanremo, je před ardenskými klasikami ještě dost příležitostí k závodění a získání závodního rytmu. Po Tirrenu se jedou španělské etapové závody Kolem Katalánska a Kolem Baskicka a další náročné podniky. Před tím vším ale musí absolvovat vysokohorské soustředění. A vzhledem k tomu, kolik problémů během posledního roku měl, se nedává očekávat bezproblémový návrat na kolo.  

Vítěz Giro d´Italia z roku 2017 naposledy závodil 14. června minulého roku na Critérium du Dauphiné. Kvůli zraněnému kolenu, které ho zastavilo o měsíc dříve na italském Giru, musel odpočívat několik dalších měsíců a přišel o Tour de France a všechny další závody. Dumoulin byl zklamaný přístupem týmu Sunweb, který k jeho zranění přistupoval laxně a lékaři týmu neodhalili nečistoty ve zraněném koleni a pustili ho na start Dauphiné. Nizozemec trpěl bolestí a musel vzdát. Dlouhodobé neshody se tím prohloubily a Dumoulin se rozhodl odejít do Jumbo - Visma ještě před skončením smlouvy se Sunwebem.      

Jumbo - Visma tak získalo zásadní posilu a společně s Primožem Rogličem a Stevenem Kruijswijkem se chystá postavit všechny tři lídry na start Tour de France. Jejich cílem je konkurovat Ineosu. 

Z lídrů týmu Jumbo - Visma ještě nezačal závodit nikdo. Primož Roglič plánuje debut až na Paříž - Nice a Steven Kruijswijk také. Ani další velcí favorité Tour de France nezávodí. Chris Froome pojede únorové UAE Tour, Geraint Thomas začne 19. února na Kolem Algarve. Jen Egan Bernal z lídrů Ineosu už objíždí závody, momentálně jede Tour Colombia. Thibaut Pinot začne tento čtvrtek 13. února na Kolem Provence. Nejúspěšnější z favoritů TdF je zatím Tadej Pogačar, který vyhrál Kolem Valencie.