Jontahna Vaughters, dlouholetý šéf stáje EF Education First se nemusí nijak dlouho rozmýšlet a plánovat sestavu na příští Tour de France. Velmi vrchařská trať vyžaduje všechny kvalitní vrchaře týmu. "Pojedeme na Tour se skutečně vrchařskou sestavou. Se Sergiem Higuitou, Danielem Martinezem, Hughem Carthym a Michaelem Woodsem. Jsou to ti správní. Tým by měl vést Rigoberto Uran," říká Jonathan Vaughters v rozhovoru s Velonews.com. 

Rigoberto Uran už dokázal skončit celkově druhý na Tour a letos obsadil sedmé místo, ačkoliv byl hodně nenápadný. Následně tvrdě spadl na Vueltě a dlouho léčil komplikované zranění. "Zatím nevíme, jestli Rigo bude připraven, takže s sebou vezmeme několik vrchařů. Myslím, že budeme konkurenceschopní." 

Pro Carthyho a Higuitu to bude premiéra na největším závodě světa. Woods a Martinez už za sebou každý mají jednu Tour. Oba zaujali v letošní sezóně na třítýdenních závodech. Brit Carthy byl velmi silný v nejtěžších horských etapách Gira a skončil jedenáctý celkově. Sergio Higuita byl ještě viditelnější, vyhrál etapu na španělské Vueltě, která byla jeho prvním třítýdenním závodem. Do EF Education First přestoupil až před Kolem Kalifornie a od prvních závodů zářil. V Kalifornii skončil druhý, na Vueltě čtrnáctý a třetí skončil v podzimní klasice Giro dell´Emilia. Je jasné, že EF Education First našel úžasný talent.  

Jet Tour de France by měl i Tejay van Garderen, který plánuje kombinaci s Girem. Pokud bude ve formě a vybrán. "Kombinaci Giro-Tour jsem nikdy dřív nejel a je to něco, co mě velmi zajímá a motivuje. Můžu jistě říct, že Giro je v mých plánech a snad se dostanu i na Tour. Rozhodne jak na tom budu po Giru." 

EF Education First posilovali hlavně klasikáři a sprinteři, ale také Američan Neilson Powless (Jumbo-Visma), kvalitní domestik do kopců.