Vítěz Vuelty z roku 2015, vítěz etap a držitel trikotů lídra na všech třech Grand Tours, se v letošním roce zaměří na Giro d´Italia. Rozhodnutí následovalo po nedávných testech Fabia Arua a po konultaci s trenéry, doktory a techniky týmu UAE Emirates.   

Myšlenka startu na Giru mě vždy motivovala, protože jsem vrchař a taky kvůli tomu, že jsem Ital a mám k Giru blízko," vysvětlil své rozhodnutí rodák ze Sardinie. Asi si dokážete představit, jak moc toužím užít si Corsa Rosa, což je něco, co se mi loni nedařilo. Chci se odměnit sponzorům, fanouškům a pořadatelům, že mi stále věří." 

Trať Gira nabízí spoustu velkých stoupání, které vyrovnají počet kilometrů v časovkách. Přijedeme připraveni fyzicky i technicky, abychom se mohli vypořádat s každým detailem závodu nejlepším možným způsobem," dodal Aru. 

Fabio Aru zahájí letošní sezónu už 31. ledna na Mallorca Challenge. Poté pojede Kolem Algarve (20. - 24. února) a Kolem Katalánska (25. - 31. března). Před Girem bude ladit formu na vysokohorském soustředění v americkém Coloradu a závodit už nebude. Aru se rozhodl omezit počet závodních dní před startem na Giru. Pouze tři závody během čtyřech měsíců tomu odpovídají. je však možné, že sáhne ke změně přípravy. 

Foto UAE Emirates