Chris Froome se zranil během Critérium du Dauphiné loni v čevnu a s těžkým úrazem se musel léčit velmi dlouho. Pád, který málem ukončil kariéru jednoho z nejlepších specialistů na Grand Tours historie, ho ale nezlomil. Froome stále není v dobré kondici, rozhodně ne podle jeho standardů, ale už vyhlíží Tour de France, kde chce bojovat o páté vítězství, takže už není možné čekat s návratem k závodění. 

To jediné, na co jsem poslední měsíce myslel, byl návrat k závodům. Bude to velká úleva, až budu zpět v pelotonu. Beru to jako svou druhou šanci, být schopný závodit po tak těžkém pádu. Rozhodně to neberu jako samozřejmost, říká Froome před velkým návratem. 

Froomův comeback je hlavní lákadlem letošní UAE Tour. Všichni čekají, zda se Froome dokáže vrátit do staré formy a jestli bude ještě někdy vítězit. Šlo to zatím úžasně, ale musím snížit očekávání. Jsem daleko od formy, jakou jsem měl na Dauphiné před tím pádem. Zabere mi to ještě nějaký čas.  

Froome se v tréninku zaměřil na objemy a najíždění kilometrů a na posílení pravé nohy, která byla zraněním zasažená nejvíc. Bylo zajímavé sledovat vývoj a zlepšení týden za týdnem. Zatím jsem netrénoval intenzitu, ale najel jsem hodně kilometrů. Na to jsem se soustředil, cílem bylo získat dobrý základ. Pořád rehabilituji a cvičím, ale už je to vedlejší. Bylo skvělé být zpět v normálním tréninku s kluky z týmu. Stále musím posílit zraněnou nohu, ale zlepšuje se to rychle.  

Britův návrat zastiňuje ostatní závodníky týmu Ineos, ale kromě nej se na UAE Tour žádná jiná hvězda nechystá. Debut čeká na Andreje Amadora, ale lídři Ineosu budou jinde. Froome chce pomáhat svým kolegům, ale hlavní bude jeho výkonnostní progres. 

Je to skvělý způsob, jak zahájit sezónu. Loni jsem chyběl a letos jsem si přál jet. Bude to dobrá příležitost otestovat nohy a zvyknout si na peloton.Snad udělám i nějakou práci pro tým a dosáhneme dobrých výsledků.