Italové měli celý závod pod kontrolou a neustále se drželi vpředu a chránili své lídry Giacoma Nizzola a Davide Balleriniho. Okruh v bretaňském Plouay nebyl dostatečně selektivní pro úspěšný únik, navíc všechny pokusy velmi rychle zlikvidovaly společné síly Itálie a Francie. Tyto dvě země se také utkaly o vítězství, když Giacomo Nizzolo spurtoval po boku Arnauda Démara a o malý kousek nakonec zvítězil. 

Češi jeli konzervativně, neútočili a do popředí pelotonu se posunuli až v posledním okruhu. Daniel Turek byl v závěru k dispozici Adamu Ťoupalíkovi, který dosprintoval do cíle na devátém místě.

"Tým mi perfektně rozjel spurt, ale ve skutečnosti celý den fungoval velmi dobře. Bylo to velmi těsné. Nemyslel jsem si, že jsem správně hodil kolo na pásku, ale nakonec jsem měl štěstí. Ztratil jsem tady před několika lety s tak malým rozdílem (v GP Ouest France-Plouay v roce 2013, pozn. redakce). Ale dnes jsem vyhrál, takže jsem šťastný,“ říká Nizzolo v cíli závodu.

"Měli jsme plán. Když budeme v posledním kole stále spolu, soustředíme se na sprint. A to jsme udělali. Odvedli jsme skvělou práci. Jak jsem řekl, jsem na svůj tým pyšný. Dnes odvedli neuvěřitelnou práci."

Vývoj závodu 

Do dlouhého úniku se ve 177 kilometrů dlouhém závodě vydala čtveřice jezdců. Pawel Bernas (Polsko), Emil Dima (Rumunsko), Dušan Rajovič (Srbsko) a Andreas Miltiadis (Kypr). V úniku vydržel nejdéle Polák Bernas a dokonce byl po dojetí schopen opět útočit. Nejaktivnější byli v závěru Nizozemci, zejména Mathieu van der Poel se několikrát pokusil o únik, ale byl pečlivě hlídán a po pátém pokusu svou snahu vzdal a počkal si na spurt pelotonu. 

Útočili také Belgičané, ale trať nebyla dostatečně těžká, navíc byl závod velmi krátký a všichni závodníci byli dost čerství, aby dokázali reagovat na každý útok. Sep Vanmarcke pravidelně rozjížděl rychlé tempo ve stoupání na začátku okruhu, ale Greg Van Avermaet toho nedokázal využít. Ani únik Jaspera Stuyvena nevyšel. 

Do posledního okruhu najela skupina 62 závodníků, kde však nechyběli nejlepší sprinteři. Zaútočil Markus Hoelgaard (Norsko), ale byl dostižen v posledním stoupání závodu Pont de Neuf. Následně nastoupil Rakušan Sebastian Schönberger a po něm společně Tom Pidcock (Velká Británie) a Rui Costa (Portugalsko), ale ani jim to nevyšlo. 

Do spurtu měli převahu Italové a podařilo se jim rozjet velmi dobrý spurt pro Giacoma Nizzola. Démare s Italem svedl těsný souboj a prohrál jen o pár centimetrů. Ackermann prvním dvěma nestačil a bral aspoň bronz. Van der Poel se tlačil dopředu, ale nebyl na dobré pozici, nechal se zavřít a dojel čtvrtý. Stuyven projel cílem na pátém místě, Ballerini šestý, Polák Maciej Paterski sedmý a před Ťoupalíkem dojel ještě Iván García Cortina ze Španělska. První desítku uzavřel Francouz Benoit Cosnefroy. 

V první skupině dokončil také Dominik Neuman na 17. místě a na 31. příčce skončil Daniel Turek. Michael Kukrle ztratil 5:30 na 67. místě. Jana Bártu a Petra Vakoče zastavil pád na konci osmého okruhu. Bárta přesto dojel, a to na 93. místě.