Australan se také posunul na třetí místo celkového pořadí a před ním zůstávají pouze Landa s Fuglsangem. Právě dánský lídr celkového pořadí byl dnes v konci nejaktivnějším závodníkem. Peloton úniku opět nedal šanci a všechny uprchlíky lapil v úvodu poslední horské prémie. Téměř 9 kilometrů dlouhé Alto de Purche má průměrný sklon skoro 8 % a pro vrchaře představovalo ideální prostor k útoku.

Jako první se zvedl muž ve žlutém, ale Fuglsangův nástup poměrně rychle dojel zbytek favoritů vedený Mikelem Landou. Jeho týmový parťáci z Bahrainu–McLaren, Pello Bilbao a Dylan Teuns, s ním však nedokázali držet tempo a jejich třetí, respektive čtvrtá příčka v celkovém pořadí byla v ohrožení.

Na ně se chtěl dostat i Jack Haig a na jeho nástup v samém závěru horské prémie dokázali zareagovat jen Fuglsang a Landa. Společně zdolali vrchol kopce i následný sjezd a chystali se na boj o etapové vítězství v cílové Granadě. Haig a Fuglsang se pokoušeli o pár útoků, ale nikdy nedokázali poodjet, a tak se rozhodovalo až ve spurtu. Do něj se opřel z první figury Mikel Landa, ale oba jeho konkurenti byli rychlejší. Cílovou pásku nakonec protnul jako první Jack Haig.

Pro něj je vítězství velmi cenné, protože se jedná o jeho první výhru od etapy na Kolem Polska z roku 2017 a teprve druhý triumf mezi profesionály vůbec. Zároveň se posunul na třetí místo celkového pořadí se ztrátou 35 vteřin na vedoucího Fuglsanga. Druhý Landa za lídrem zaostává o 14 sekund.

Poslední šanci na zvrat nabízí zítřejší časovka, která měří jen 13 kilometrů, zato je velmi technická a čtvrt minuty se v ní určitě získat dá.