Tým Ineos Grenadiers je jasným favoritem celkového pořadí Kolem Romandie a dokazuje to od prvního dne závodu. V prologu na 4 kilometry ve městě Oron byl nejrychlejší dvojnásobný mistr světa v časovce Rohan Dennis. Australský cyklista při svém dojezdu vylepšil čas dosavadního lídra Stefana Bisseggera (EF Nippo) o 11 sekund, ale další favorité teprve čekali na start.

Jako první se přiblížil Richie Porte (Ineos Grenadiers). Dennisův krajan byl o 8 sekund horší. Velmi nebezpečný se zdál být francouzský mistr Rémi Cavagna (Deceuninck - Quick-Step), který měl na mezičase 1200 metrů před cílem nejlepší čas. Jenže cílové stoupání mu vůbec nevyšlo a v cili ztratil 10 sekund.

Jako poslední startoval Geraint Thomas a doplnil jednoznačnou dominanci týmu Ineos Grenadiers. Vítěz Tour de France z roku 2018 projel cílem s odstupem 8 sekund a zařadil se mezi Dennise a Porta. Stejné pořadí a časové rozestupy jsou i v celkovém pořadí.

Josef Černý (Deceuninck - Quick-Step) stačil na konečné 17. místo se ztrátou 17 sekund. Jan Hirt (Intermarché - Wanty - Gobert) byl o dost pomalejší. Na 133. místě zaostal o 52 sekund za vítězem. Jen o jedinou sekundu lepší byl Chris Froome (ISN). Čtyřnásobný vítěz Tour de France se nadále trápí výkonnostně i výsledkově.