Zprvu to vypadalo, že na Giru bude startovat Bernal, Thomas a Carapaz, na Tour Bernal, Thomas a  Froome. Pak přišla informace, že Bernal na Giro nepojede a stane se lídrem pouze pro Tour. Chrout se to začalo i kolem Frooma, ohledně jeho aktuálního zdravotního stavu a připravenosti. Souvislost s rezignací Bernala na Giro je nabíledni.

Aktuální upřesnění zní: Richard Carapaz je lídrem na Giro! Na Tour si roli dvou lídrů zopakují Bernal s Thomasem. Froome trénuje, je - jak je pro něj typické - stále velmi ambiciózní, ale jestli se dokáže připravit tak, aby mohl jet Tour, kde stále touží po pátém vítězství, a byl dostatečně konkurence schopný, nevědí dneska ani v jeho týmu. Ale podporují ho.

Pro Carapaze určitě dobrá zpráva. Když coby vítěz Gira 2019 opustil Movistar, kde z toho vůbec nebyli nadšeni, a odešel po sezóně do Ineosu, tak si nejspíš dost polepšil finančně, ale mohl za to zaplatit tím, že mu bude minimálně zpočátku přisouzena role maximálně superdomestika. Zdá se, že se mu podařilo udolat dvě mouchy najednou: polepšil si a je lídr na Grand Tour!

Na Giru bude s Carapazem startovat i Rohan Dennis. Má k tomu on i tým dva hlavní důvody: Giro obsahuje tři časovky a bude zároveň velmi dobrou přípravou na olympijskou časovku, což je Dennisův hlavní sezónní cíl.