K velmi zajímavému kroku se rozhodl britský celek Ineos. Vasila Kirijenku nahradí Cameronem Wurfem, který sice mezi lety 2008 a 2014 byl profesionálním silničářem, ale poté se věnoval dlouhým triatlonům. Wurfa trénuje Tim Kerrison, hlavní kouč Ineosu a sám Australan dlouhodobě trénuje společně s jezdci britského týmu, například s Geraintem Thomasem, Chrisem Froomem a Pavlem Sivakovem. Thomase dokonce nedávno navedl na myšlenku triatlonové kariéry po skončení té současné. 

Wurf bude za Ineos závodit v první polovině sezóny, poté se zaměří zpět na triatlon, konkrétně na Ironman na Havaji. Zde se v posledních třech letech zlepšoval, skončil postupně sedmnáctý (2017), devátý (2018) a pátý (2019).   

Šestatřicetiletý Wurf začínal sportovní kariéru jako veslař a dokonce reprezentoval Austrálii na Olympijských hrách v Aténách v roce 2004. Poté se zaměřil na cyklistiku a jezdil za Fuji - Servetto, Liquigas a Cannondale, ale nikdy nevyhrál žádný závod a v roce 2016 se rozhodl vyzkoušet Ironmana. 

"V posledních letech jsme zkoušeli nové přístupy k tréninku a výsledkem je, že jsem lepší a rychlejší. Od chvíle, co jsem začal závodit na Ironmanovi, se všichni zlepšili na kole, ale běhají stále stejně rychle. Tento přestup mi umožní udržet výhodu na kole, protože cyklistika je mojí nejsilnější disciplínou," říká k přestupu Cameron Wurf. 

"Soustředím se na říjnovou Konu, ale mám taky příležitost pomoci týmu, když bude potřeba. Znám spoustu lidí z týmu a trénuji s mnoha závodníky a myslím, že se sem hodím," dodává. 

Podle Kerrisona je Wurfa kombinace veslařské, triatlonové a cyklistciké kariéry velmi zajímavá i pro tým: "V první části sezóny bude vždy připraven závodit, když to bude potřeba, ale několik posledních měsíců před Konou se zaměří opět na Ironman, s cílem vylepšit loňské páté místo. Je jedním z nejlepších a nejspolehlivějších triatlonistů na světě."

Z vyjádření Ineosu tedy vyznívá, že Wurf bude vyplňovat díry v týmu po zraněných, nemocných a unavených závodnících a pomáhat ostatním. K prvnímu startu se postaví už tuto neděli na jednorázovce Cadel Evans Great Ocean Road Race v Austrálii.