Israel Start-Up Nation si v letošním roce koupil licenci WorldTour od ruského celku Katusha - Alpecin a získal i několik dobrých cyklistů. Ale tím ambice Sylvana Adamse, kanadsko-izraelského podnikatele, zdaleka nekončí. Nedávno se po cyklistickém světě roznesla zpráva o možném přestupu Chrise Frooma, kterému Izraelci nabídli tříletou smlouvu na celkem 15 milionů eur. Jsou to však pouze spekulace. 

Podepsat tak velký kontrakt s už pětatřicetiletým cyklistou je snad až naivní. Cyklisté ve Froomově věku většinou velké závody nevyhrávají. Rozhodně ne Tour de France. A navíc Israel Start-Up Nation stojí i o dalšího starého závodníka. Navíc ani zdaleka tak úspěšného jako je Froome. Richie Porte by mohl být na konci roku k mání, pokud se nedohodne s Trek - Segafredo. Australanovi je také 35 let, je dokonce o čtyři měsíce starší. A zdá se být za zenitem.

Porte by v novém týmu opět dělal Froomovi domestika. Tuto roli zažil během angažmá ve Sky v letech 2012 až 2015. Následně odešel do BMC na pozici hlavního lídra pro celkové pořadí. Na vysněné pódium Tour de France se zatím nedostal a letos má možná poslední příležitost. Úspěchem na Tour by si také vylepšil vyjednávací pozici.      

Stejný ročník jako Porte a Froome je i Greg Van Avermaet. I o něj se izraelská sestava zajímá, protože polský celek CCC po letošní sezóně nejspíš zanikne. Van Avermaet by byl lídrem na jednorázové závody, současný lídr Nils Politt není vítězným typem závodníka a navíc chce Israel Start-Up Nation po letošním roce opustit. Van Avermaet se na tým vyptával Toma Van Asbroecka, který zde už působí. Přestup je reálný, ale záležet bude i na vývoji situace v CCC. 

Van Avermaeta by v novém angažmá mohli doplnit krajané Jasper Stuyven a Dylan Teuns. Stuyvenovi končí smlouva a novou nabídku od Trek - Segafredo doposud neobdržel. Teuns je na tom lépe, Bahrain - McLaren o něj stojí a novou smlouvu už nabídl. Jenže bahrajnský tým není finančně stabilní a nneí zcela jisté, že bude existovat i v příštím roce.   

Israel Start-Up Nation usiloval o Olivera Naesena, ale Belgičan prodloužil o tři roky v AG2R La Mondiale. Pro tým jsou úspěchy v jednorázových klasikách důležité, proto má takový zájem o spoustu výborných belgických klasikářů. Sportovní ředitele zde dělají zkušení Belgičané Dirk Demol a Eric Van Lancker.