Třetí etapa byla mnohem klidnější, než předchozí dvě. Opět silně foukalo, ale závodníci jeli převážně proti větru, takže se nic nedělo. Do úniku se vydal sám Tom Devriendt (Circus - Wanty Gobert) a vydržel dlouho, ale proti celému pelotonu neměl šanci.  

Tým Deceuninck - Quick-Step se rozhodl rozjet terezín až v posledních 6 kilometrech. Belgický tým sice na chvíli způsobil dělení pelotonu, ale dlouho to nevydrželo a do cíle se řítil nervózní peloton. V cílové rovince došlo k pádu, když Hugo Hofstetter (Israel Start-Up Nation) srazil Sama Bennetta (Deceuninck - Quick-Step) a zdržel i Caleba Ewana (Lotto Soudal). 

O vítězství si to proto rozdali Ivan García Cortina (Bahrain McLaren) a Peter Sagan (BORA - hansgrohe). Španěl začal spurtovat jako první a získal velkou rychlost, slovenský cyklista se ještě stihl zařadit za něj a mohl využít závětří, ale na Garcíu nestačil a dojel druhý. 

"Je to úžasné. Mám tento závod opravdu rád, takže je to pěkné vítězství. Jsem sám překvapený, že jsem porazil Petra Sagana. Našel jsem správný okamžik k útoku vyrazil jsem naplno. V dešti trpím stejně jako ostatní, ale mám tyto podmínky rád. Snad to vydrží," říká vítěz etapy.  

Sam Bennett si z dojezdu odvezl odřené tělo a pár stehů, ale naštěstí si nic nezlomil. Nastoupí i do středeční individuální časovky.

Roman Kreuziger (NTT) a Zdeněk Štybar (Deceuninck - Quick-Step) dojeli v čase pelotonu. "Dnes se změnil vítr, foukalo hlavně proti. Koncentrovali jsme se na Giacoma Nizzola a vypadalo to, že to bude v pohodě, ale nakonec se to v závěru nadělilo a přišlo hodně pádů. Pro mě je důležitý, že jsem měl lepší pocity po tom včerejším pádu. Nic mě nebolí a to je dobře směrem ke klasikám. Ambice na celkové pořadí už nemám, protože jsem hodně ztratil ve dvou úvodních etapách. Uvidím, jak zítřejší časovku pojmeme, jestli úplně volně, nebo jestli bude Bjarne Riis chtít, abych si ji vyzkoušel."