Pouze 98 kilometrů dlouhá poslední etapa do Valencie byla velkou výzvou pro soupeře Dylana Groenewegena (Jumbo - Visma), který zvítězil v obou předchozích hromadných dojezdech. Největší motivaci měl především nizozemský mistr Fabio Jakobsen (Deceuninck - Quick-Step), který se svým krajanem dvakrát prohrál jen o málo. A tentokrát mu to vyšlo a raduje se z prvního letošního vítězství. 

Krátká etapa do Valencie se jela v příjemném slunečném počasí a do úniku se dostala čtveřice jezdců ve složení: Hugo Houle (Astana), Sergio Samitier (Movistar), Francesco Romano (Bardiani CSF-Faizane) a Jon Agirre (Kern Pharma). To vyhovovalo jak Tadeji Pogačarovi a jeho týmu UAE Emirates, tak i sprinterským sestavám Jumbo - Visma a Deceuninck - Quick-Step. Pogačar se nemusel nijak obávat o svůj žlutý trikot a peloton uprchlíky před finišem snadno dojel. 

 V posledních deseti kilometrech etapy se v čele hlavního pole vystřídalo několik týmů, ale Deceuninck - Quick-step měl vše pod kontrolou a Davide Ballerini vypustil Fabia Jakobsena na ideální pozici do spurtu, čehož Jakobsen využil a konečně Groenewegena (který se opět musel obejít bez solidního vlaku rozjížděčů) porazil. Třetí skončil John Degenkolb (Lotto Soudal) a čtvrtý Alexander Kristoff (UAE Emirates). 

Tadej Pogačar neměl na konci etapy zrovna ideální týmovou podporu, ale bez problémů si poradil i sám a dojel si pro své první vítězství na Kolem Valencie a letos už třetí triumf. Je také zcela jasné, kdo je největším favoritem závodu UAE Tour, který začíná 23. února a pro Pogačarův tým se jedná o jeden z vrcholů sezóny. Druhý skončil Jack Haig (Mitchelton - Scott) a třetí Tao Geoghegan Hart (Ineos).

"Tohle vítězství pro mě hodně znamená. Zejména po veškeré práci, kterou jsme přes zimu udělali. Vyhrát hned na prvním závodě je úžasné. Moje forma je opravdu dobrá, ale ne tak dobrá jako loni na Vueltě. Mám před sebou UAE Tour na konci měsíce a pak Paříž - Nice, Kolem Baskicka a ardenské klasiky," říká Pogačar, pro kterého bude vrcholem sezóny debut na Tour de France a bude patřit k favoritům. "Před Tour se chystám na soustředění ve vysoké nadmořské výšce a pojedu Dauphiné."           

Mladý Slovinec samozřejmě získal i bílý trikot pro nejlepšího závodníka pod 23 let. Vítězství v bodovací soutěži uhájil Dylan Groenewegen a nejlepším vrchařem byl vyhlášen aktivní Gonzalo Serrano (Caja Rural - Seguros RGA).