Prvním  závodem byl  nedělní  Trofeo  Piva.  175 km  dlouhý  závod,  který  se  jel v posledních 120 km na 12 km dlouhých okruzích s horskou prémií. Od startu to byl závod velmi rychlý a tým dokázal koncentrovat síly natolik, že v předposledním kole byl Václav Sirůček v úniku deseti jezdců a vypadalo to velmi nadějně. Bohužel však jezdeckou chybou spadnul a byl dojet hlavní skupinou. Ve sprintu pak dojel nejlépe Jiří Petruš, a to na 37. místě.

V pondělí následovalo 166 km dlouhé Giro del Belvedere, okruhový závod vinoucí se krajinou vína Valdobbiadene v oblasti Conegliano, Veneto. Jezdci 11krát obkroužili 12 km dlouhou trasu s   kopcem dlouhým 1 km, který měl průměr 5% a následně 2krát 17 km s kopcem 2,5 km, který měl ovšem maximální stoupání 20%, což na kategorii U23 je už opravdu náročné. Mechanici na závod připravili dokonce velmi nestandartní převod s 28 zuby. Trasa tohoto závodu byla svým profilem naprosto srovnatelná s trasami profíků z kategorie Elite.

“Za mě to byl pěkný, výborně zorganizovaný závod, poslední dva okruhy extrémě náročné, ať už na vrchařské schopnosti nebo techniku ve sjezdu. Václav Sirůček a Jiří Petruš podle mě předvedli vynikající výkon. Troufnu si říct, že ještě tak náročný závod neabsolvovali. Kluci sbírají zkušenosti, zjišťují, co jsou závody, které jsou náročné a podobají se profi závodům. Pro mě to v pondělí byla velmi dobrá prezentace týmu,” řekl k druhému závodu hlavní sportovní ředitel týmu Pavel Padrnos

Úterý pak přineslo ještě 57. Velkou cenu Palio del Recioto, 151 km dlouhé klání, které bylo opět na okruzích. 18 km dlouhý okruh se stoupáním na Colle Masua a velmi technickým sjezdem se jel 6krát, pak následoval ještě 45 km okruh s vrcholem na kopci Corrubio, který je dlouhý 10 km. Vrchol Corrubia byl pouhých 14 km před cílem a bylo deštivo, závod tak byl hlavně po stránce jezdeckých dovedností hodně náročný.

„Jirka Petruš se dokázal zmáčknout pro tým, i přes velkou obtížnost závodu dokázal tým zviditelnit. Jsem s jeho výkonem hodně spokojen,“ podotkl Padrnos

Celkově po prvním bloku závodního programu tým sice nemá na kontě hromady vítězství, ale v zásadě plní očekávání.

„Do letošní sezóny šel tým natolik omlazen, že se zejména na jaře nedalo čekat příliš dobrých výsledků, důležité ale je, že je vidět progres. Výborní jsou Jonáš Březina a Jan Gavenda, mladí kluci, kteří jdou z cyklokrosu a zvykají si postupně na větší zátěž. Honza Gavenda jako jediný absolvoval celý první závodní blok, přestože měl problémy s kolenem a dokázal být velmi platný. Osvědčil se s Tomášem Čapkem v přípravě sprintů. U něj je to jen otázka času, zlepšuje se, je z něj cítit síla a talent. U něj vidím obrovský potenciál, když bude věnovat přípravě dostatek úsilí, neměl by zapadnout, má všechny předpoklady být hvězdou. Roman Lehký má výkonnost tak nějak konstantní, byť by se mohl více profilovat. Jiří Petruš je od začátku české sezóny vidět, souvisle jde nahoru,“ hodnotí své svěřence Pavel Padrnos.