Jan Hirt má za sebou letošní debut v etapách Tour de la Provence. Vidět moc nebyl, ale prozatím se jen rozjížděl po zimní přípravě. Patří k závodníkům, kteří se pomalu dostávají do závodní formy a dalším krokem v přípravě bude UAE Tour. 

Hirtova role je celkem jasně daná, ve dvou horských dojezdech na Džebel Hafít bude pomáhat Ilnuru Zakarinovi, novému lídrovi týmu CCC. Jan Hirt a Victor de la Parte jsou určeni do kopců a Kamil Gradek, Pavel Kočetkov a Francisco Ventoso na roviny. Jakub Mareczko bude naším trumfem pro rovinaté etapy a po výkonech v Provence je sebejistý a připravený využít příležitosti. Máme všestranný tým a můžeme zajet pěkné výsledky, říká Piotr Wadecki, hlavní sportovní ředitel týmu CCC. 

Těšíme se na první start Ilnura Zakarina v barvách CCC. V minulosti, ještě když se závod jmenoval Abu Dhabi Tour, se mu zde dařilo a loni dojel sedmý v etapě na Džebel Hafít. Soustředí se na první pětku celkového pořadí, především kvůli dvěma vrchařským dojezdům, které mu sedí.

Zakarina čeká těžký úkol, vést sestavu, která zatím jako jediná nevyhrála v letošním roce žádný závod. Po přestupu z celku Katusha - Alpecin se toho pro něj moc nemění, opět je jednou z mála nadějí nepříliš silného týmu. Na jednu stranu je vše stále stejné, pořád dělám to, co miluji a co jsem dělal celý život, na druhou stranu je vše nové. Zimní příprava byla fajn, trávil jsem čas s rodinou a s dětmi, ale mám za sebou i hodně práce. Odjeli jsme před měsícem s Pavlem Kočetkovem na Teide do výšky 2200 metrů nad mořem a po 16 dnech zde jsem připravený závodit. Znám Džebel Hafít moc dobře a pojedu útočně. 

Jakub Mareczko

Zakarin je už poměrně osvědčeným lídrem a závodníkem s mnoha úspěchy na kontě, ale o Jakubovi Mareczkovi, sprinterovi týmu, se to říct nedá. Už sice dosáhl čtyřiceti profesionálních vítězství, ale žádné nebylo opravdu prestižní a pouze jedno (!) získal v Evropě. Jinak slavil zejména v Číně na menších etapových závodech. Tým CCC přesto stále doufá, že se Mareczko jednoho dne prosadí v konkurenci opravdu špičkových sprinterů.   

Na UAE Tour se těším, protože pro sprintery tam bude pár příležitostí. Mám hodně sebevědomí po druhém místě v etapě Kolem Provence, moje forma je dobrá. UAE Tour vždy láká spoustu silných sprinterů, ale doufám, že zajedu dobré výsledky, věří si pětadvacetiletý Ital.