Černý má hned na začátku roku příležitost předvést se v závodě WorldTour a navíc v závodě, na kterém má celek CCC velké ambice. Loni zde Patrick Bevin jednu etapu vyhrál a čtyři dny vezl dres vedoucího závodníka.    

"Největší změnou oproti minulému roku je dojezd třetí etapy v Paracombe. Myslím, že uvidíme výbušné vrchaře získat důležitý čas a bonusové sekundy do celkové klasifikace, stejně jako v minulosti. Očekávám, že týmy usilující o celkové vítězství brzy převezmou kontrolu nad závodem, když je tato zásadní etapa už v polovině závodu," představuje své postřehy Jackson Stewart, sportovní ředitel CCC. 

"Přivezeme silnou a ambiciózní sestavu kolem Patricka Bevina, který loni dokázal, čeho je schopný. Loni jsme sezónu začali lépe než všichni očekávali a samozřejmě chceme vyhrát etapu i letos. Ale je to nový závod a nový rok. Máme motivaci a sebevědomí po našem loňském výkonu, ale očekáváme silnou konkurenci a nenastupujeme jako favorité," dodává Stewart. 

Bevin byl v loňském ročníku ve skvělé formě, nejdříve vyhrál novozélandský šampionát v časovce a poté ve sprinterském dojezdu porazil Petra Sagana a Caleba Ewana. Většinu závodu držel dres lídra, ale těžký pád v páté etapě ho o něj připravil.

"Těším se na start sezóny na Tour Down Under. Bylo pěkné vyhrát etapu, vést závod po většinu týdne a vyhrát bodovací soutěž. Ale byl jsem tak blízko vítězství. Těžko se mi na to vzpomíná. Ale když jsem byl blízko loni, můžu být opět blízko," bere si Patrick Bevin to lepší z loňské zkušenosti s Tour Down Under. 

"Letos bude Tour Down Under asi trochu těžší, ale trať se mi líbí. Jsem rád, že vrátili zpět dojezd do Stirlingu, protože mám tu etapu rád, je hodně náročná. Závod asi bude tvrdší a souboj o bonusové sekundy začne hned od první etapy, ale bude těžší je získat."

Tým CCC cestuje do Austrálie už 5. ledna a jezdce čekají dva týdny aklimatizace a tréninku před startem sezóny. Kromě Josefa Černého a Patricka Bevina pojedou Simon Geschke, Szymon Sajnok, Joey Rosskopf, Francisco Ventoso a Lukasz Wisniowski. 

Černý loni začínal o skoro měsíc později na Clasica de Almeria a Kolem Algarve. V první sezóně ve WorldTour zvládl skoro 11 tisíc závodních kilometrů v 72 závodních dnech a kromě mnoha akcí WorldTour objel také Giro d´Italia.