Tým Jumbo - Visma loni v zimě oznámil, že na Tour de France 2020 přijede s třemi lídry na celkové pořadí a představil kompletní sestavu na nejvýznamnější závod roku. Jenže následně se toho hodně změnilo, Steven Kruijswijk nemohl závodit kvůli zranění a chyběli i další jezdci. Letos je nizozemský celek ve svých vyhlášeních opatrnější, ale stále plánuje velký útok na vítězství na Tour de France. 

Na start Tour de France by měli přijet druhý muž Tour 2020 Primož Roglič, druhý muž Tour 2018 Tom Dumoulin a třetí jezdec Tour 2019 Steven Kruijswijk. Trojici lídrů doplní domestici Robert Gesink, Sepp Kuss, Tony Martin, Mike Teunissen a Wout van Aert. Jumbo - Visma bude čelit velké konkurenci především ze strany týmů Ineos Grenadiers a UAE Emirates. Ale trasa Tour se dvěma časovkami a nemnoha horskými etapami by jim měla vyhovovat. 

Rogliče, Dumoulina a Kruijswijka sice označujeme za společné lídry, ale skutečnost je taková, že jedničkou bude Roglič, který v posledních dvou letech předvádí suverénně nejlepší výkony. Úkolem Dumoulina a Kruijswijka bude pomoci mu na nejvyšší stupeň. Nic jiného Jumbo - Visma nezajímá. Cílem je vítězství a odplata za zklamání z předposlední etapy loňské Tour. 

Pro jezdce ve žlutých dresech byl konec Tour hodně traumatizující. V dokumentu Code Yellow stanice NOS se Tom Dumoulin diví, jak je možné, že ho v časovce porazil Tadej Pogačar, někdo, "kdo na kole sedí jako horník." Robert Gesink zase nedávno zmínil, že s emu chtělo brečet, když při vjezdu na Champs Elysees v Paříži vedl peloton týmu UAE Emirates. Který podle jeho slov přitom během celé Tour nedělal vůbec nic a všechna práce byla na jeho týmu.

Podle informací Raymonda Kerckhoffse z webu Wielerflits.nl bude mít Wout van Aert letos větší volnost na Tour de France, aby mohl usilovat o zelený dres pro vítěze bodovací soutěže.   

Do sestavy týmu pro Tour se pravděpodobně nedostane vrchař George Bennett, protože bude lídrem na Giro d´Italia. Novozélanďan už dokázal dojet osmý na Giru 2018 a desátý na Vueltě 2016, ale spolehlivým lídrem rozhodně není. pro Jumbo - Visma jednoduše není Giro ani zdaleka tak důležité jako Tour. Na španělské Vueltě bude jedním z lídrů sprinter Dylan Groenewegen. Nizozemec má až do května pozastavenou činnost kvůli zavinění nehody na Kolem Polska, při které byl vážně zraněn Fabio Jakobsen. Gronewegen ještě nemá určený závodní program, ale měl by začít na menších závodech a pojede BinckBank Tour. 

Podle Wielerflits.nl se Tom Dumoulin překvapivě připravuje na start na dlážděných klasikách. Jet by měl E3 Prijs a Kolem Flander. A to ve službách Wouta van Aerta, který na Kolem Flander a dalších jednrázovkách neměl moc dobrou týmovou podporu a brzo zůstal vpředu sám.