V poslední etapě GP Gemenc čekal Michaela Kukrleho a tým Elkov Author nelehký úkol, uhájit náskok jedné vteřiny na celkové vítězství. Hned od startu 130 km dlouhé rovinaté etapy se začalo aktivně závodit a do úniků se poustěli především jezdci My Bike Stevens. 

Elkov Author se po celou dobu snažil kontrolovat situaci až do 20 km před cílem, kdy mu složení jezdců v úniku začalo vyhovovat. Bohužel to neakceptovaly ostatní týmy a únik zlikvidovaly. Závěrečný spurt byl velmi hektický a úplně se nepovedlo dostat Michaela Kukrleho na čelní pozici. Na tu se však dostal Vojtěch Hačecký s Aloisem Kaňkovským. Kaňkovským si nakonec opět poradil se všemi jezdci a v poslední etapě zvítězil. 
Slovinec Korošec do té doby druhý v průběžném hodnocení, skončil na třetím místě a získal tak časovou bonifikaci. Michael Kukrle dokončil na 31. místě se ztrátou 6 vteřin a byl nakonec klasifikován na druhém místě celkového hodnocení závodu.
“Jsem rád jak nám celý závod vyšel. Celkové vítězství by hodně potěšilo, ale vyhrát poslední etapu i udržet celkové vedení, byl velmi těžký úkol," zhodntil celý závod Michael Kukrle.
Foto Vanik Zoltan