Pro Davida Brailsforda, ředitele týmu Ineos, je to docela velká výzva. Má tři kvalitní lídry na celkové pořadí a nikdo z nich nechce hrát druhé a třetí housle. Egan Bernal nedávno zcela odmítl, že by se na Tour obětoval ve prospěch Frooma či Thomase. Ustoupit ale nechtějí ani Britové.  

„Všichni tři poslední vítězové Tour dokázali, že jsou schopni vést tým a všechny podporujeme v přípravě na to. Hodně se toho mění a konečné rozhodnutí o rozdělení rolí bude učiněno později, až budeme mít víc informací o formě každého závodníka, kondici a uvidíme, kdo z nich bude nejlepší pro naši týmovou strategii," píše se ve vyjádření celku Ineos pro cyclingnews.com. 

„Vzhledem k síle naší konkurence víme, že to bude kolektivní síla, jednota a zkušenost týmu, která zvýší naše šance na výhru“, dodává Ineos.

Zcela v týmovém duchu se vyjádřil i Chris Froome, čtyřnásobný vítěz Tour, ale také současný outsider na roli lídra a vítězství na Tour. „Také nevím, jak to uděláme. Nakonec jsme profesionálové a jsme přátelé. Budeme muset spolupracovat, najít řešení a respektovat náš společný cíl, kterým je vítězství týmu. Každý z nás chce samozřejmě vyhrát, ale důležité je, že vyhraje Ineos.“

Froome, Thomas a Bernal mají své silné a slabé stránky. Froome je nejzkušenější a nejodhodlanější. Navíc je dobrý časovkář a vrchař. Nemá slabinu, jenže je také nejstarší a v jeho věku se už Tour nevyhrává. Navíc se vrací po težkém zranění. Ale statečně bojuje s nepřízní osudu. Jsem na tom dobře, na Tour budu připraven. Karanténa byla pro každého velmi komplikovaná, ale během rehabilitace jsem si zvykl jezdit každý den na trenažéru, pět, šest, sedm hodin denně. Nebylo to snadné, ale všichni jsme na tom stejně. Jsem velmi motivovaný k návratu, toto období mi možná pomohlo, dalo mi další dva měsíce na přípravu.“ 

Geraint Thomas už také není nejmladší, v pondělí oslavil 34. narozeniny. I on by patřil k nejstarším vítězům Tour de France v historii, kdyby se mu to podařilo. Má podobné kvality jako Chris Froome, je skvělý vrchař i časovkář. Ale najde stejnou motivaci jako jeho úspěšnější krajan? Vrátí se ještě někdy do formy z roku 2018, kdy Tour zcela ovládl? Loni byl o dost slabší, sice dokázal skončit druhý celkově, ale zdálo se, že v tréninku a závodech už není ochotný dát do toho vše. 

Egan Bernal je velkým favoritem a v Ineosu si to nejspíš uvědomují. O jednoho z nejnadějnějších cyklistů současnosti nechtějí přijít a proto nebudou dávat přednost Britům jen kvůli marketingovým zájmům. Jenže jeho současná příprava má daleko k ideálu. V Kolumbii nejdříve nebylo možné trénovat venku, poté dostali profesionálové výjimku, ovšem jen ve vyhrazeném čase a na dlouhé najíždění to nebylo. Nyní je zase problém s odletem do Evropy, v Kolumbii jsou zakázány mezinárodní lety. 

Také Ineos řeší komplikace způsobené koronavirem. Týmy po vypsání nového kalendáře začaly plánovat vysokohorská soustředění, ale vzhledem k cestovním omezením není snadné něco vymyslet. „Teide je první volbou, ale také vyhodnocujeme další scénáře, v Evropě existují různé možnosti. Několik let jezdíme na Teide, cyklistům a týmovým manažerům se tam líbí. Je to místo, na které jsou všichni zvyklí, je to známé prostředí pro přípravu. Problémem jsou cestovní omezení, protože máme závodníky po celém světě. Froome a Thomas žijí v Monaku, ale Bernal je v Kolumbii. Z tohoto důvodu se zdá být snadnější soustředění uspořádat v Evropě, než třeba v Jižní Africe,“ vysvětluje Servais Knaven, sportovní ředitel Ineosu.   

Šéfové Ineosu v současnosti doufají, že problém se třemi rovnocennými lídry se postupem času vyřeší sám. Že se ukáže, kdo se dokáže nejlépe připravit a zaslouží si pozici jedničky.