Informace o zrušení posledních dvou etap se ozývají přímo od týmů, které se závodu zúčastní. Pořadatelé nejdříve nic oficiálně nepotvrdili, ale v hotelu, kde jsou všechny týmy ubytované, zasahují místní bezpečnostní složky. Ale ani pořadatelé nemohli dlouho čekat a konec závodu potvrdili. Rozhodnutí nebylo na nich, pokyn přišel od místních úřadů. 

Všichni lidé v hotelu jsou testováni na koronavirus a nakažení musejí zůstat 14 dní v karanténě. Ostatní budou moci opustit Spojené arabské emiráty v sobotu. Není zatím jasné, zda bude vyhlášen celkový vítěz, ale očekává se to.

Příznaky podle Gazzetty dello Sport měli dva maséři týmu UAE Emirates. A je potvrzeno, že dva Italové jsou skutečně nakažení. 

Rozhodnutí o ukončení závodu bylo přijato kvůli ochraně všech účastníků závodu. Bezpečnost má tu nejvyšší prioritu, píše se v tiskové zprávě pořadatele. Hoteloví hosté jsou testováni, včetně třeba Chrise Frooma: Je škoda, že UAE Tour musela být ukončena, ale veřejné zdraví je přednější. Všichni čekáme na testy a zůstáváme v hotelu, dokud nebudeme vědět více. Doufám, že nemocní se rychle uzdraví a neobjeví se žádné další případy.

V hotelu jsou momentálně nejen závodníci, zástupci týmů a pořadatelé, ale také novináři.

Pro společnost RCS Sport je sitauce velmi nepříjemná, prootže organizuje také italské závody Strade Bianche, Tirreno - Adriatico a Milán - Sanremo, kterým velmi vážně hrozí zrušení. Stejný osud možná potká i prestiží ženský závod Trofeo Alfredo Binda, konaný na severu Itálie.