“Equatory jsou přesně  to, co říkáme na webu – profesionální karbonová kola, která si může dovolit každý. Ocelových výpletů prodáme stovky párů každý rok a vyrostli jsme do osmi evropských zemí. Tento rok uvádíme řadu Black s karbonovým výpletem. Podařilo se nám srazit cenu o 30%, a tak jsme si říkali, že vyzkoušíme, jestli budou mít zákazníci zájem.

Tím, že posbíráme objednávky předem, můžeme kola vyrobit a dovézt najednou za nižší cenu. Takže kdo objedná včas, ušetří 2 000 Kč,” říká o novince ředitel firmy Milan Šimek.

Konstrukce vychází z modelu Equinox Typhoon-x. Jedná se tedy o model, který je na trhu  s cenovkou okolo 37 tisíc Kč. 

Charakteristickými rysy jsou hlavně široký aerodynamický profil ráfku se 16 paprsky vepředu i vzadu a skrytými niply. Brzdná plocha je tvořena basaltem a kompozitem s vysokou tepelnou odolností. Použitá kombinace karbonu Toray T800 – T1000 patří mezi materiálovou špičku a jednotlivé vrstvy pojí kompozit s přídavkem karbonových nanovláken, který by měl být lehčí a odolnější proti odšťípnutí.

Nové Equatory si na první pohled rozhodně nespletete.

Zajímavostí je nejen celokarbonová konstrukce, ale také servisovatelnost. Kola se skládají ze čtyř částí: Ráfku, středu a pravé a levé strany výpletu. Pokud tedy dojde k nehodě, lze každou ze čtyř částí vyměnit nebo kola přecentrovat. To je výhoda oproti celokarbonovým modelům, které se skládají z jednoho kusu a v případě selhání konstrukce je potřeba vyměnit celé kolo za nové. Equatory je možné objednat ve výšce 45 mm v plášťové nebo 55 mm v galuskové verzi. Dodány budou v dubnu 2019. Čím dříve objednávku odešlete a zaplatíte, tím více můžete ušetřit.

Do 17. 2. pořídíte galuskový model za 23 999 Kč a plášťový za 25 999 Kč. Po tomto datu se ceny ustálí o 2 000 Kč výše, tedy na 25 999 Kč za galusku a 27 999 Kč za plášťovou verzi.

Tak pokud po celokarbonech toužíte, určitě se podívejte na equator-cycling.com/cz/black