Chorvatsko-slovinský závod se jel za deště na 181,6 km dlouhé trati, která končila čtyřmi závěrečnými okruhy o délce 20 kilometrů. Po startu si závodníci nastupovali, ale k úniku dne došlo až na 50. kilometru, kdy se odpoutalo jedenáct jezdců včetně Jana Bárty. Tato skupina si vytvořila náskok dvou minut, který peloton viditelně kontroloval.

Ze skupiny na čele postupně odpadávali jednotliví závodníci, až zůstala poslední dvojice, kde byl Jan Bárta. V posledním kole byl však dostižen i on a začalo se bojovat o pozice. Deset kilometrů před cílem nastoupil Michael Kurkle a společně s jezdcem týmu WSA poodjeli hlavní skupině. O tři kilometry dál se přes ně doslova přehnal Srb Dušan Rajovič z domácího týmu Adria Mobil. 

Jeho útok naštěstí zvládl Michael zachytit a společně drželi vedoucí pozice. V cíli, do kterého přijeli s náskokem 15 sekund, měl však více sil Srb a na Michaela Kurkleho zůstalo 2. místo.  “Druhé místo je skvělé a mám z něj radost. Chvíli jsem si myslel, že bych na tom mohl být lépe než Rajovič, ale byl bohužel lepší ve spurtu," popsal své pocity po závodě stříbrný Michael Kukrle.

V první desítce se umístil i šestý Alois Kaňkovský, který přidal k 30 UCI bodům Kukrleho dalších 10. 

Foto Elkov Author