Lotto Soudal je po skvělé loňské Tour, která skončila čtyřmi etapovými triumfy, opět velmi ambiciózní. Na Tour postaví osm závodníků, kteří budou útočit na jednotlivé etapy. O celkové pořadí se jezdci v červeno-černo-bílých dresech nebudou pokoušet. 

V sestavě budou Jasper De Buyst, Steff Cras, John Degenkolb, Caleb Ewan, Thomas De Gendt, Philippe Gilbert, Roger Kluge a Tim Wellens. 

Hlavním lídrem je samozřejmě Caleb Ewan, vítěz třech etap v loňském ročníku. Australský sprinter se opět soustředí na etapy, zelený dres pro vítěze bodovací soutěže je vedlejší. "Letos mají spurteři méně příležitostí, ale stále mají k dispozici několik pěkných etap. Calebovi důvěřujeme, protože je jedním z nejrychlejších sprinterů. Máme také Johna Degenkolba, takže jako tým máme dvě karty, se kterými můžeme hrát,“ vysvětluje John Lelangue, ředitel Lotto Soudal. "Zaměřujeme se hlavně na vítězství v etapách. Caleb rozhodně není posedlý zeleným dresem," dodává Lelangue. 

Do úniků se bude samozřejmě vydávat Thomas De Gendt, ale útočit v klasikářských etapách a těžších dojezdech budou také Philippe Gilbert a Tim Wellens. Gilbert, Wellens a Degenkolb použijí Tour také jako přípravu na jednorázové klasiky.

De Buyst a Kluge budou k ruce Calebu Ewanovi, jejich souhra je pro Australana klíčová. Steffa Crase čeká debut na Tour a bude především pomáhat, na rovině Ewanovi a v kopcích ostatním. V záloze čekají Polák Tomasz Marczynski a Belgičan Frederik Frison. 

Známé jsou částečně také sestavy týmu Lotto Soudal na Giro d´Italia a Vueltu. Na Giro se chystá Caleb Ewan, loňský vítěz dvou etap bude mít k ruce Jaspera De Buysta a Rogera Klugeho. Startovat bude objev loňské sezóny Carl Fredrik Hagen z Norska. Hagen může usilovat o celkové pořadí, na loňské Vueltě skončil osmý a to nikdy dříve žádnou Grand Tour nejel.

Debut na Grand Tour čeká Brita Matthewa Holmese. Nováček týmu zaujal vítězstvím v nejtěžší etapě Tour Down Under na Willunga Hill. Na svůj první třítýdenní závod se chystá Belgičan Kobe Goossens.      

Sestava na Vueltu zatím zná pět jmen. Pojedou Thomas De Gendt, Tomasz Marczynski, Sander Armée, Tosh Van Der Sande a Harm Vanhoucke. Na Giru i na Vueltě budou nejdůležitější vítězství v etapách, ale závodníci budou moci uspět i v celkovém pořadí, pokud se jim bude dařit.