160 km a 3000 výškových metrů. Šest klasifikovaných stoupání. Od 4 do 9 km, ale průměrného sklonu a tedy spíše do tahu. Takže trochu hendikep pro typické vrchaře, jakým je mj. Márton Dina.

Petr Kaltofen popsal průběh etapy následovně: "Na předposledním klasifikovaném stoupání zhruba 60 km před cílem rozjel tempo Karel Camrda, z něho atakovali Jakub Otruba s Mártonem Dinou a odvezli s sebou dalších čtrnáct lidí. Jelikož se vepředu nikomu moc nechtělo jet a zezadu se blížila třicítka závodníků, bylo zásluhou Jakuba Otruby, který také v čelní skupině chytal nástupy, že se skupiny nespojily. Připravil tak půdu pro Mártona, který bral v cíli čtvrté místo."

Jelikož se tady při rovnosti časů určuje pořadí podle součtu pořadí, je Márton průběžně "až" desátý. "Zítra se chceme pokusit Mártona posunout víc dopředu, ale s ohledem na charakter etapy to bude dost obtížné. Optimistické je ale to, že v dalším etapáku Tour of Malopolska, který začíná 1. června, končí dvě etapy na náročném kopci a Márton je na tom aktuálně opravdu hodně dobře," doplnil sportovní ředitel Petr Kaltofen.

Na titulním snímku z dnešní etapy Márton Dina s číslem 81 a Jakub Otruba 82.