Prvním závodem bude ve středu 26. ledna Trofeo Calviá. Startuje na jihozápadě ostrova ve městě Peguera a po 155 km skončí taktéž v jihozápadním výběžku v lokalitě Palmanova. Trasa provede cyklisty přes část severozápadního pohoří až k městečkům Sóller a Deiá. Takže rovin si cyklisté v tento den příliš neužijí. Jede se v podstatě nahoru dolů, přičemž pět stoupání je klasifikováno jako vrchařské prémie 2. a 3. kategorie. Nejdelší kopec měří něco přes 6 km.

Ve čtvrtek je na programu Trofeo Port d´Alcúdia. Start i cíl je situován na sever ostrova a trasa je převážně rovinatá s výjimkou úseku od 130. km, kdy se bude nutno vyrovnat s 9 km stoupáním s 5 % průměrným sklonem.

O den později naváže Trofeo Serra de Tramuntana a jak už z názvu plyne, odehraje se v severozápadním pohoří Mallorcy. Start i cíl je ve městečku Loseta, trasa měří 159 km a obsahuje 4 vrchařské prémie, z nichž nejvýše ční Coll de Puig Major s délkou 14,6 km a sklonem 6 %.

V sobotu čeká cyklisty profilově nejtěžší ze série mallorských závodů Trofeo Pollenca – Port d´Andratx. Tentokrát závodníci projedou kompletně celé pohoří Tramuntana od severozápadu na jihozápad a na 170 km nastoupají  3.430 výškových metrů, přičemž jim pořadatelé připravili 5 kategorizovaných stoupání 2. a 3. kategorie.

Posledním podnikem pak bude nedělní Trofeo Playa de Plama – Palma. Odstartuje v pro i amatérské cyklisty dobře známém S´Arenal a po 169 km skončí v hlavním městě Mallorcy. Půjde o zvlněnou trasu vedoucí z větší části vnitrozemím ostrova. Jsou na ní vypsány 2 vrchařské prémie, z nichž ta těžší Coll de Sa Cres má vrchol na 132. km, měří 9,1 km a má průměrný sklon 3,2 %. Po něm následuje už jen dlouhý sjezd a víc jak 20 km rovina do cíle.

Ve všech případech jde o závody kategorie 1.1.

Z nejznámějších cyklistů by se na startu některého ze jmenovaných závodů měli objevit např. v dresu Movistaru Alejandro Valverde a Enric Mas (na titulním snímku), v týmu Israele Giacomo Nizzolo, v BikeExchange Michael Matthews, v AG2R Aurélien Paret-Peintre, v Lotto-Soudal Tim Wellens, v týmu Bora-hansgrohe Patrick Konrad a Nils Pollit, v Intermarché Alexander Kristoff, v Cofidisu Jesús Herrada, v týmu Arkéa Warren Barguil, v dresu UAE Alessandro Covi a Brandon McNulty, v sestavě Trek-Segafredo Jon Aberasturi atd.

Na Mallorce budou pochopitelně závodit všechny druhodivizní španělské týmy a na soupisce Caja Rural je zapsán i češký cyklista Michal Schlegel. V případě Michala půjde o premiérový start po přestupu z Elkov-Kasper.

Půlhodinové sestřihy z jednotlivých závodů má na programu Eurosport.