Minulý rok bylo pořádání závodů v jarních měsících ovlivněno pandemií koronaviru. Letos je již situace mnohem a lepší a my se na Vás těšíme v jabloneckém areálu Břízky, kde se naše závody konaly již v minulých letech. Připraveny budou pro Vás tři závody, ve třech různých termínech a tři různé tratě. První dva závody se uskuteční v pracovní den, a to konkrétně ve čtvrtek. Jejich datumy jsou 14. a 28. dubna. Poslední závod se uskuteční v sobotu 7. května. Tento závod je zařazen i do seriálu Dětský MTB cup.

Na závodníky čekají zábavné ale technicky zajímavé tratě, které se snaží v jednodušší variantě ukázat, kam se ubírá Cross-country horských kol na světové úrovni. Závody jsou určeny jak pro děti, tak pro dospělé. 

Jako lákadlo Vám můžeme říct, že ve všech třech závodech na Vás čekají nová místa, ale známe pasáže. Během prvního závodu se pravděpodobně můžete těšit na pasáž kolem lomu, která bude následovat hned za startem, aby se startovní pole roztáhlo. Na tuto pasáž bude navazovat dlouhý technický sjezd, jehož součástí bude dual dráha a také skalní městečko. Následovat by měl výjezd, který by měl podle odhadů trvat okolo pěti minut, následně pak krátký sjezdík, po kterém by se měly tratě rozdělit. Mladší závodníci se již budou ubírat do cíle. Na ty starší bude čekat nejtechničtější sekce, a to jak nahoru, tak dolů. 

Pro doprovody je dobrou zprávou, že tratě jsou poměrně dobře dostupné a je možné vidět závodníky i několikrát za okruh, a to na velice atraktivních místech. Technické pasáže budou i v těsné blízkosti místa startu, a tak věříme, že divácká kulisa všech závodů bude velice dobrá. 

V minulosti se našich závodů účastnili čeští olympionici v této disciplíně Jan Škarnitzl a Jitka Čábelická. Ale nebojte, délka a obtížnost tratě bude právě věku přizpůsobena. První závodníci prvního závodu se na trať vydají 14. dubna v 17:00, tak se přihlašte, ať jste taky u toho. Přihlášky jsou již spuštěné.