„Jsem pyšný na celý tým a šťastný, že se nám to povedlo. V protivětru jsem se držel za zadním kolem De Kleijna, ale ocitl jsem se za Syricou. Měl jsem pak v závěru ještě sílu a mohl hodit kolo přes čáru. Nikdy to nevzdávej,“ řekl dlouholetý člen belgického týmu Sport Vlaandern/Balois, který měl po únorovém startu sezony na jaře dlouhou zdravotní pauzu a pak se vrátil na Okolo Maďarska a na Okolo Polska.

Druhý protnul linii vládce bodovací soutěže Arvid de Kleijn (Tudor) a třetí ruský bohatýr Gleb Syrica (Astana). V posledním kilometru šel dopředu na první pozici podobně jako v uplynulých dnech Tomáš Bárta, ale tentokrát se mu Daniela Babora (oba Caja Rural) vyvézt do finálních metrů nepodařilo – ten skončil sedmnáctý.

Dnes se jelo po rovině pouze 124 km a borci to zvládli s průměrem 49 km/h, dlouho jeli přes padesát. Aktivitou hýřili staří známí ze včerejška, mongolský nezmar Jambaljants Sainbayar (malajský Terengganu/Polygon) a japonský mistr Masaki Jamamoto (Ukyo), oceněný jako bojovník etapy. V celkovém pořadí se nic nemění, vede Simon Carr o 49 vteřin před týmovým parťákem Jeffersonem Cepedou (oba EF Education). Puntíkatého Krále hor si už včera zajistil Simon Pellaud (Tudor).

Poslední etapa se jede v sobotu ze Setia Alam zase po rovině do Kuala Lumpur pod impozantní budovu zdejších „dvojčat“ Petronas Tower. Měří 157 km, tedy znovu šance pro sprintery. Eurosport vysílá závěr přímo od 8.10.