Tým Mitchelton - Scott nezávodí už přes dva měsíce. Naposledy se jezdci australského celku postavili na start Kuurne - Brusel - Kuurne 1. března. Paříž - Nice tým vynechal, ale nyní už doufá a věří v lepší časy. Doufáme, že začneme závodit podle plánu. I když jsou to ještě skoro tři měsíce, můžeme začít pracovat a připravovat se na 1. srpna.

Zbývající sezóna WorldTour má sice pouze tři měsíce a celkem 121 závodních dní, ale podle Whitea by to neměl být velký problém. V normální sezóně jde forma závodníků několikrát nahoru a dolů, ale teď se budou všichni soustředit na stejný čas. Forma se dá udržet od začátku až do konce.

Kluci, kteří se soustředili na Olympijské hry a Giro nejspíš změní plány. Nemyslím, že by týmy čekaly až na Giro, bude se to točit kolem Tour de France a všechny celky se zaměří na Tour a poté zaplní místa na zbylých závodech.

Pro některé celky může být problém držet tři programy ve stejnou dobu, nebude snadné mít závodníky, sportovní ředitele, řidiciče, maséry, mechaniky a tak dále na třech místech zároveň. Příkladem je termínová kolize Paříž - Roubaix, Gira a Vuelty na konci října. Se závodníky problém nebude. Výzva to bude s ostatním personálem a s logistikou. Sezóna je tak krátká, že všichni závodníci budou připraveni na ty tři měsíce.

Matthew White se s sestavou Mitchelton - Scott měl vrátit na start Czech Tour, kterou loni ovládl Daryl Impey. Jenže o závodech nižších kategorií doposud nebylo rozhodnuto. Nový kalednář se zatím týká pouze ancí WorldTour.Přípravných závodů moc nebude. I když budou nějaké menší závody v červenci, před Tour nebudou žádné dlouhé etapové závody. Pět měsíců se nezávodí a pak musíte s pěti až sedmi závodními dny v nohách objet Tour de France. Není to moc, ale tak to prostě je.  

Klasiky jsou naplánovány až na říjen a očekává se už o něco horší počasí. Ale White si nemyslí, že by to mělo velký dopad. V Belgii může být krásně, ale může být i hůř, prostě se může stát cokoliv. Jiné bude podle Whitea Mistrovství světa. Silniční závod se pojede týden po skončení Tour de France. Rozhodně to bude mít dopad. Bude to hodně individuální. Někteří se o víkendu po skončení Grand Tour necítí nejlíp, takže to bude mít vliv na přípravu. Někteří starší kluci, kteří mají za sebou spoustu třítýdenních závodů, dokážou Grand Tour využít a dostat se do nejlepší formy, zatímco jiní budou mít problém vrátit se do formy týden po skončení Tour.