Odjelo původně šest lidí. Na sjíždění pracovaly především dva týmy: Soudal-Quick Step pro Tima Merliera a Jumbo-Visma pro Olava Kooije. Na jejich tempo doplatil Benjamin Thomas (Cofidis), který zaostal v nepočetné skupině odpadlíků, a přestože mu v návratu intenzívně pomáhali jezdci Uno-X, do hlavní skupiny se už nevrátil.

První zahájil sprint Erlend Blikra z Uno-X, ale bylo to příliš brzo. Takže přes něj šel stále ještě docela daleko před cílovou čárou Olav Kooij, a přestože se ho pokoušel ohrozit Gerben Thijssen (Intermarché), mladý Nizozemec prvenství uhájil s dostatečným odstupem.

"Dnes jsme tvrdě závodili. Nakonec jsme do posledního kilometru nastupovali s redukovaným pelotonem. Po tak náročném dni jste museli mít nohy, ale tým byl dnes také velmi silný. Musím jim poděkovat,“ řekl Kooij v poetapovém bleskovém rozhovoru. "Také jsme pomohli, ale velká zodpovědnost ležela na týmu Soudal-Quick Step."

Kooij se posunul na 3. místo, před ním je dvojice Quick Step Kasper Asgreen a Ethan Vernon. Dán má 6 a Brit 1 vteřinu k dobru před jezdcem Jumbo-Visma, kterému k této pozici dopomohlo 20 bonifikačních sekund za dvě vítězné etapy. 

Peter Sagan dojel na 6. místě a celkově mu patří 8. pozice.