Oliver Naesen působí v celku AG2R La Mondiale od roku 2017, kdy přestoupil z končícího týmu IAM. Právě v IAM si udělal velmi dobré jméno, když v roce 2016 vyhrál Bretagne Classic. Poté dostal nabídku od francouzské sestavy, kterou nemohl odmítnout. Stal se lídrem pro jednorázové závody.

Dosavadní smlouva mu končila letos, ale nebyl důvod ji neprodloužit. Naesen uspěl jako klasikář, i jako důležitý domestik Romaina Bardeta na Tour de France. Zejména na rovinách a na větru a terezínech byl několikrát Bardetovi velmi platný. 

V dresu AG2R La Mondiale zatím vyhrál pouze tři závody (Bretagne Classic, belgický šampionát a etapu BinckBank Tour), ale na velkých jednorázových závodech dokáže dojíždět na stupních vítězů. Loni byl druhý na Milán - Sanremo a třetí na Gent - Wevelgem a Paříž - Tours. O dva roky dříve byl třetí na E3 Harelbeke.   

„Jsme velmi spokojení s prodloužením smlouvy s Oliverem Naesenem o tři roky. Oliver je jedním z lídrů týmu, který s námi vyrostl. Nyní je jedním z nejlepších klasikářů na světě a budujeme po jeho boku úspěšný tým, aby mohl dosáhnout svých sportovních cílů. Kromě toho, že je skvělý závodník, je také díky své pozitivní povaze důležitou součástí týmu," říká Vincent Lavenu, ředitel celku AG2R La Mondiale. 

Naesen je z nového tříletého kontraktu nadšený a také poznamenal, že se před klasikami chystá na Tour de France: „Jsem moc rád, že mohu prodloužit o tři roky. Je to skvělé znamení důvěry ze strany týmu AG2R La Mondiale. Od roku 2017 se tým nepřestal zlepšovat, a to ani ve sportu, ani po stránce organizační a v přístupu ke všem. Proč hledat jinde, když to tady funguje dobře? Naše skupina klasikářů se každým rokem zlepšuje a v budoucnu to bude ještě lepší a v týmu bude velmi dobrá atmosféra. Jsem hodně ambiciózní ve zbytku roku. Nemůžu se dočkat, až sezónu znovu zahájím 1. srpna, po těch zvláštních chvílích pro všechny. Tour de France je před klasikami ideálním závodem, pro jezdce jako jsem já. Kalendář je nabitý, ale není přetížený a všechno směřuje k tomu, abych měl dobrý rok."