Závod Paříž - Nice proběhne podle plánu, ačkoliv pořadatelé zaslali týmům a novinářům seznam tipů a triků, jak se chovat a jaké zvyklosti dodržovat. Některé jsou specifické pro cyklistiku. Závodníci si mají na podepisování před etapami přinést vlastní pero. Předávání několika per z rukou jednoho závodníka k druhému by mohlo šířit virus.    

Zjednoduší se pódiové procedury. Závodníci nedostanou pusu od hostesek, ani květiny. Novináři jsou žádáni, aby dodržovali větší vzdálenost od zpovídaných závodníků. Pořadatelé se budou snažit zabránit shromažďování většího počtu lidí na jednom místě, což jde zcela proti smyslu sportovních akcí, ale okolnosti to vyžadují. 

Závodníci nemají poskytovat autogramy, bidony a další věci fanouškům. Francouzská federace jezdcům doporučuje být co nejdéle v autobusu a na start se postavit až na poslední chvíli. Zakázané je podávání rukou. 

Sedm týmů se vzdalo předem 

Přesto se některé týmy zalekly šíření koronaviru natolik, že do Francie vůbec necestují. Je to případ celků Mitchelton - Scott, Astana, UAE Emirates, Ineos, CCC, Movistar a Jumbo - Visma. Další možná budou následovat. Pro závodníky těchto týmů to není příjemná situace. Například Greg Van Avermaet se snaží vyladit formu na dlážděné klasiky a k tomu je závodění potřeba. Místo toho musí odletět na vysokohorské soustředění do španělského pohoří Sierra Nevada, kde bude intenzivně trénovat a snažit se zachránit, co se dá. Soustředění na Kanárských ostrovech, na hoře Teide, by možná bylo lepší, ale hotelové pokoje jsou zde plné. Mathieu van der Poel odjel s týmem Alpecin - Fenix do španělského Benicassimu. 

Závodit nebude obhájce loňského vítězství Egan Bernal. Sezónní debut musí odložit Primož Roglič. Letos zatím nezávodil ani jeden z hlavních lídrů týmu Jumbo - Visma: Roglič, Dumoulin, Kruijswijk.  

Jiní cyklisté si další závodní výpadky nemohou dovolit. K nim patří Peter Sagan. Slovenský klasikář potřebuje závodit, protože od etapáku Vuelta a San Juan jen trénoval. Sagan měl jet Strade Bianche a Tirreno - Adriatico, je to jeho každoroční program, ale musí vzít zavděk Paříž - Nice. Zde naposledy startoval v roce 2011. O rok dříve tu slavil svá první profesionální vítězství. 

BORA - hansgrohe nasadí osm cyklistů, kromě Sagana startují hvězdy Pascal Ackermann a Maximilian Schachmann, dále Patrick Konrad, Jempy Drucker, Felix Großschartner, Michael Schwarzmann a Juraj Sagan.  

Na Paříž - Nice míří i Zdeněk Štybar

Sestavy potvrdily i francouzské celky Cofidis a AG2R La Mondiale. Za Cofidis pojedou lídři Guillaume Martin a Elia Viviani. Za AG2R startují Oliver Naesen a Romain Bardet. Stejně jsou na tom týmy Arkéa Samsic (Quintana, Bouhanni), Total Direct Energie (Terpstra) a BB Hotels - Vital Concept (Coquard). 

Přitom BB Hotels - Vital Concept původně vůbec neměl jet, ale pořadatelé je pozvali na poslední chvíli, aby vynahradili odstoupivší celky. Pozdní divokou kartu obdržel i belgický tým Circus - Wanty Gobert. A nebyl bylík příliš malý, dovolili pořadatelé start osmi jezdců v každém týmu, místo standardního počtu sedmi cyklistů. 

Změny udělal belgický tým Lotto Soudal. Philippe Gilbert a John Degenkolb měli v plánu Tirreno - Adriatico, ale připojí se ke Calebu Ewanovi ve Francii. Také Zdeněk Štybar musí měnit plány. Měl jet Tirreno, ale dostal se aspoň do sestavy na Paříž - Nice, ve které jsou i Julian Alaphilippe, Sam Bennett a Yves Lampaert. Společně se Štybarem do Francie míří i Kasper Asgreen a Bob Jungels. Týmy preferují klasikáře a specialisty na dlážděné jednorázovky, kterým se blíží vrcholy sezóny a potřebují závodit.