Dříve striktně silniční a mužský celek Ineos Grenadiers rozšiřuje svoje zájmy. Pauline Ferrand-Prévot má velké zkušenosti se silniční cyklistikou, dokonce se před osmi lety stala mistryní světa, ale od 2019 se věnuje téměř výhradně závodům v terénu. Letos získala už čtvrtý titul mistryně světa v olympijském cross-country, dále byla nejlepší v short-tracku a také v maratonu horských kol. čtvrtý letošní titul si připsala na prvním gravelovém šampionátu. Krom toho se v roce 2015 v Táboře stala mistryní světa v cyklokrosu. 

V Ineosu se chce připravit na vrchol celé své kariéry, Olympijské hry v Paříži v roce 2024. "Podepsat smlouvu s Ineos Grenadiers je pro mě sen. Jsem nadšená, že se mohu připojit k týmu a stát se součástí širší skupiny jezdců a rodiny sportovců Ineos. Profesionalita týmu je světově proslulá a vždy jsem ji obdivovala".

"Olympijské hry v roce 2024 v Paříži jsou pro mě velká věc. Chci být před domácím publikem v nejlepší formě, to bude v příštích dvou letech mým hlavním cílem. Zlatá olympijská medaile je jediná, která mi chybí, takže po ní toužím nejvíc. To byl hlavní důvod, proč jsem se dohodla s Ineosem. Stále se mám co učit a je to ten nejlepší tým, který mi pomůže dosáhnout mého cíle."

Třicetiletá Francouzka bude sice nosit dres Ineosu, ale pouze v terénu, protože žádný silniční ženský tým neexistuje. Dres Ineosu vozí také olympijský vítěz Tom Pidcock, který úspěšně kombinuje silnici (vítěz královské etapy Tour s cílem na Alpe d'Huez), cyklokros (současný mistr světa) a horská kola.

"Pauline je pro nás obrovskou posilou, protože rozšiřujeme počet různých sportovců závodících za Grenadiers," říká Rod Ellingworth, zástupce ředitele týmu. Ineos sponzoruje různé sportovní týmy, kluby a jednotlivé sportovce. Společnosti patří francouzský fotbalový klub OGC Nice, sponzoruje také tým formule 1 Mercedes-AMG Petronas a další projekty. "Pauline je jedinečný talent. Její úspěchy mluví samy za sebe, zvláště poté, co jen během dvou měsíců získala čtyři světové tituly. Ale to, co ji odlišuje a dělá z ní skvělou posil, je její dravost a odhodlání. Miluje tento sport a je rozenou závodnicí." 

"Hlavním cílem sezóny bylo získat titul mistryně světa v Les Gets," rekapituluje zkušená cyklistka. "Chtěla jsem sama sobě dokázat, že mohu vítězit ve své rodné zemi pod velkým tlakem a pozorností médií, kterou to přináší. Kvůli olympijským hrám v Paříži v roce 2024 to pro mě byl důležitý test, který se povedl na výbornou. Měla jsem tam celou rodinu, takže bylo opravdu skvělé vyhrát. Vyhrála čtyři světové tituly v jednom roce a z toho mám opravdu radost!"

"Momentálně se stále cítím dobře a mám velkou motivaci, takže se chci v listopadu znovu pustit do cyklokrosu a pokusit se v Namuru stát mistryní Evropy. Poté si dám malou pauzu a pak chci opět začít s cyklokrosem a být v co nejlepší kondici na mistrovství světa," uzavírá.